یک گروه بینالمللی از محققان تخمین زدهاند که جرم کهکشان راه شیری ۸۹۰ میلیارد برابر خورشید ما است.
یک گروه بینالمللی از محققان از مدلهای پیشرفته برای محاسبه جرم کهکشان راه شیری استفاده کردهاند. آنها مقالهای را برای توصیف تلاشها و نتایج خود نوشتهاند و آن را به تازگی منتشر کردهاند.
تحقیقات قبلی منجر به تخمینهایی از اندازه کهکشان راه شیری شده است و در حال حاضر تصور بر این است که راه شیری حدود ۲۵۶ هزار سال نوری وسعت دارد.
اکنون در این تلاش جدید، محققان کارهایی انجام دادهاند که منجر به تخمین جرم کهکشان ما شده است و گفته میشود که راه شیری تقریباً ۸۹۰ میلیارد برابر خورشید یا ۳.۹ تریدسیلیون(۱۰ به توان ۴۲) پوند جرم دارد.
دریافتن اندازه، شکل و جرم کهکشان راه شیری با توجه به اینکه ما آن را از درون اندازه گیری میکنیم، کار سادهای نیست، چرا که ما به دلیل وجود گازهای میان ستارهای و ستارههای مخفی نمیتوانیم بخش اعظمی از آن را ببینیم. به همین دلیل دانشمندان به دنبال راههای دیگری برای نقشه برداری از کهکشان راه شیری هستند.
محققان برای برآورد جرم راه شیری از دادههای چندین منبع استفاده کردند تا مدلی را بر اساس جرم ایجاد کنند. این دادهها اطلاعاتی در مورد نحوه حرکت ستارهها، گازها و سایر مواد موجود در کهکشان ارائه میدهند.
محققان از این دادهها برای تهیه آنچه که آنها “منحنی چرخش” مینامند، استفاده کردند و از آنجا که کهکشان راه شیری به صورت یکنواخت نمیچرخد، محققان برای درک بهتر مسافت اجرام کهکشانی، مجبور بودند این منحنی را به وجود آورند.
به گفته آنها، نیروهای چرخش میتوانند در برابر نیروهای گرانشی متعادل شوند تا اطلاعات بیشتری درباره جرمهایشان کسب شود.
آنها همچنین خاطرنشان میکنند که این توازن، چیزی است که باعث میشود اجرام به درون سیاهچاله مرکز کهکشان کشیده نشوند یا به فضا پرتاب نشوند. همچنین میتواند برای محاسبه جرم یک جسم مورد استفاده قرار گیرد.
با پیش رفتن گام به گام و محاسبه حالت تعادل برای همه اجرام موجود در کهکشان راه شیری، این گروه توانست همه جرمها را محاسبه کند و جمع زدن آنها با یکدیگر منجر به پدید آمدن یک عدد قابل توجه شد.
البته محققان در انتها باید ماده تاریک را وارد محاسبات خود میکردند، چرا که تحقیقات قبلی نشان میداد این ماده تقریباً ۹۳ درصد از جرم کل کهکشان را تشکیل میدهد.
جمع زدن هر دو عدد با هم نشان داد جرم کل کهکشان راه شیری ۸۹۰ میلیارد برابر خورشید منظومه شمسی ما است.
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، محققان میگویند برآورد آنها مطابق با نتایج سایر محققان با همین هدف است که به یافتههای آنها اعتبار بیشتری میدهد.