شاپرک شجریزاده، فعال حقوق زنان و یکی از “دختران خیابان انقلاب”، امروز در حاشیه اجلاس سالانه ژنو، جایزه بینالمللی مدافعان حقوق زنان را دریافت کرد. او از دولت ها و سیاستمداران خواست از اعتراضات مردم ایران حمایت کنند.
شاپرک شجریزاده، فعال حقوق زنان، امروز در نشست جانبی دوازدهمین اجلاس سالیانه ژنو با موضوع حقوق بشر و دموکراسی، جایزه بینالمللی مدافعان حقوق زنان را دریافت کرد. وبسایت این نشست، خانم شجریزاده را “یک فعال ایرانی و زندانی سابق سیاسی” معرفی کرده است.
نشست جانبی اجلاس ژنو، هر سال دو جایزه معتبر را با عنوانهای “جایزه شجاعت” و “جایزه حقوق زنان” به افرادی اهدا میکند که در عرصههای “حقوق بشر” و حقوق زنان” مبارزه کرده و برای ترویج ارزشهای حقوق بشری تلاش میکنند.
شاپرک شجریزاده امروز ۲۹ بهمن (۱۸ فوریه) به هنگام دریافت جایزه حقوق زنان، در سخنانی که بخشی از آن در توئیتر رسمی این نشست منتشر شده، گفت که به عنوان یک زن ایرانی “در هر جنبهای از زندگی خود در معرض خشونت و نابرابری” قرار داشته است.
او برافراشتن پارچهای سفید به نشانه صلح در خیابان را علت و “جرم” دستگیری خود دانست و با اشاره به ضربوشتم قرار گرفتن، انتقال به “سلول انفرادی” را وحشتناکترین تجربه خود نامید.
او خطاب به حاضران در این نشست گفت: «امروز میخواهم این حقیقت را با شما در میان بگذارم که در دادگاههای جمهوری اسلامی، خبری از عدالت نیست و قانونی وجود ندارد.»
خانم شجریزاده همچنین از “مرگ و نیستی” در زندانهای جمهوری اسلامی سخن گفت.
او با اشاره به اعتراضات سراسری آبان ماه در ایران تصریح کرد که “هزاران” نفر از مردم به “اتهامهای واهی” بازداشت و روانه زندان شدهاند.
شجریزاده یکی از دختران موسوم به “دختران خیابان انقلاب” است که بعد از اعتراض و مخالفت با حجاب اجباری و به اتهام برداشتن روسری، اسفند ماه ۹۶ بازداشت شد و به گفته وکیلاش، در بازداشتگاه وزرا مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
انتقاد از فدریکو موگرینی
این فعال حقوق زنان در بخش دیگری از سخنان خود، به سفر سه سال پیش فدریکو موگرینی، مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به ایران اشاره کرد و گفت که خانم موگرینی در مدت حضور در ایران، هم حجاب اجباری را رعایت کرد و هم با تعدادی از مخالفان سرسخت و ناقضان حقوق بشر، عکس “سلفی” گرفت. به گفته شجریزاده، این رفتار خانم موگرینی “قابل قبول نیست”.
اشاره شاپرک شجریزاده به عکس سلفی، به زمان حضور مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مجلس ایران و دیدار با نمایندگان است. این حرکت نمایندگان مجلس جمهوری اسلامی با واکنشهایی انتقادی همراه بود.
“جلوگیری از قدرتگیری زورگویان و زورگوییها”، بخش دیگری از سخنان شجریزاده بود. او از ملتها و سیاستمداران خواست تا “در کنار و همراه مدافعان حقوق بشر در ایران و نیز ملت ایران” باشند و با دقت، موارد “نقض حقوق بشر” را بررسی کنند و “رژیم ایران” را به چالش بکشند.
به گزارش دویچه وله؛ جایزه بخش “حقوق زنان” این نشست در سال ۲۰۱۵ به مسیح علینژاد اهدا شد.