توزیع پیش‌نویس قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی در میان شورای حکام

0
384
بریتانیا، فرانسه و آلمان در آستانه نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هفته آینده پیش‌نویس قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی را میان ۳۵ کشور عضو توزیع کرده‌اند و به نظر می‌رسد مصمم هستند علی‌رغم مخالفت آمریکا آن را پیش ببرند.

پیشتر گزارش شده بود که ایالات متحده و متحدان اروپایی آن در مورد اینکه آیا باید با ایران بر سر مسئله هسته‌ای مقابله کنند یا خیر اختلاف نظر دارند. بنابر این گزارش‌ها، واشنگتن بیم‌ آن را دارد که طرح چنین قطعنامه‌ای می‌تواند پیش از انتخابات نوامبر در ایالات متحده آمریکا خطر تشدید تنش در منطقه را در پی داشته باشد.

یک مقام ارشد اروپایی در این باره گفت: «ما در حال فشار بر آمریکایی‌ها هستیم، اما آن‌ها همچنان روی این فکر مانده‌اند که نباید کاری برای تشدید تنش با جمهوری اسلامی انجام داد. [در حالی که] این تاکنون هیچ دستاوردی نداشته است و ما معتقدیم اکنون باید قاطعیت خود را نشان دهیم.»

دیپلمات‌ها گفته‌اند که این قطعنامه به امکان درخواست از رافائل گروسی رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تهیه «گزارش جامع» درباره فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی اشاره دارد. این گزارش گسترده‌تر از گزارش‌های ۳ ماهه معمول رئیس آژانس است.

یورونیوز نوشت؛ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به همراه مجمع عمومی اعضا، ارکان سیاست‌گذاری در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محسوب می شوند. این شورا ۳۵ عضو دارد و پنج بار در سال (در ماه‌های مارس و ژوئن، دو بار در سپتامبر، پیش و پس از جلسه مجمع عمومی، و در دسامبر) تشکیل جلسه می‌دهد.

هر عضو در شورای حکام یک رای دارد. ۱۳ عضو از اعضای شورای حکام از سوی شورای حکام قبلی انتخاب می‌شوند و معمولاً شامل کشورهای توسعه‌یافته در زمینه انرژی هسته‌ای هستند. ۲۰ عضو بنا به سهمیه منطقه‌ای و از سوی مجمع عمومی انتخاب می‌شوند:

دو عضو دیگر نیز به صورت چرخشی و از بین کشورهای در حال توسعه برگزیده می‌شوند.

۳۵ عضو دوره ۲۰۲۱-۲۰۲۲ عبارتند از :آرژانتین، استرالیا، اتریش ،برزیل ،برونئی ،کانادا ،چین ،کلمبیا ،جمهوری چک ،مصر ،فنلاند ،فرانسه، آلمان ،گواتمالا ،هند ،ایرلند ،ژاپن ،جمهوری کره، لیبی ،مالزی ،مکزیک ،نیوزیلند ،پاکستان ،پرو ،لهستان ،روسیه ،سنگال ،اسلوونی ،آفریقای جنوبی ،اسپانیا ،سوئیس ،امارات متحده عربی ،بریتانیا ،ایالات متحده امریکا و ویتنام.