توافق دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان برای تحریم جمهوری اسلامی و روسیه

0
232

اعضای حزب دموکرات و جمهوی‌خواه کنگره آمریکا بر سر تحریم‌‌های جدید علیه سه کشور جمهوری اسلامی، روسیه و کره شمالی به توافق رسیدند. کمیسیون اتحادیه اروپا مخالف اعمال تحریم علیه روسیه بدون هماهنگی با اروپاست.

استنی هویر، عضو حزب دموکرات کنگره آمریکا اعلام کرده که اعضای دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات کنگره بر سر اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی، روسیه و کره شمالی به توافق رسیده‌اند.

به گزارش آسوشیتدپرس این تحریم‌ها پیش از تعطیلات تابستانی کنگره در ماه اوت در کنگره تصویب خواهد شد و پس از آن باید به تایید دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا برسد. اگر ترامپ این لایحه را وتو کند باید منتظر واکنش تند دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان باشد.

این لایحه ماه گذشته در سنا تصویب شد و تنها شامل تحریم علیه جمهوری اسلامی و روسیه بود. دموکرات‌ها خواهان اعمال تحریم علیه روسیه و جمهوری‌خواهان خواستار تحریم جمهوری اسلامی بودند و بدین ترتیب با هم توافق کردند.

کوین مک‌کارتی، رهبر اکثریت جمهوری‌خواه کنگره اما کره شمالی را هم به این لایحه اضافه کرد. کاخ سفید در ماه مه لایحه تحریم پیونگ‌یانگ را تهیه کرده بود اما مجلس سنا آن را تا به حال تحویل نگرفته بود.

مک‌کارتی و اِد رویس نماینده جمهوری‌خواه و رئيس کمیته روابط خارجی کنگره در بیانیه مشترکی تصریح کرده‌اند که “کره شمالی، جمهوری اسلامی و روسیه از راه‌های مختلف همسایگانشان را تهدید کرده و اقداماتی علیه منافع آمریکا انجام می‌دهند”. 

در این بیانیه تاکید شده که کنگره هفته آینده این تحریم‌ها را تصویب خواهد کرد تا این کشورها را درباره “اقدامات خطرناکشان” وادار به پاسخگویی کند.

در سال ۲۰۱۵ جمهوری‌خواهان لایحه تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی و روسیه را تهیه کردند و در سنا هم به تصویب رسید اما باراک اوباما، رئيس‌جمهور پیشین آمریکا با بخش جمهوری اسلامی آن مخالفت کرد.

بر اساس این لایحه جدید ترامپ اگر با این لایحه مخالفت کند باید گزارشی درباره دلایل مخالفتش با این تحریم‌ها یا بخشی از آنها به کنگره بدهد و کنگره نیز ۳۰ روز فرصت دارد تا دلایل ترامپ را بپذیرد یا رد کند.

تحریم‌های ایران شامل برنامه موشکی این کشور و هرشخصی که با این برنامه در ارتباط بوده و در معاملات مربوط به آن مشارکت کند، می‌شود. بخش بزرگی نیز شامل تحریم علیه تروریسم و مشمول سپاه پاسداران و تحریم تسلیحاتی این نیروی نظامی می‌شود.

اتحادیه اروپا: تحریم علیه روسیه باید با هماهنگی صورت گیرد

کمیسیون اتحادیه اروپا به آمریکا هشدار داده که تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه را به صورت یک‌جانبه و بدون هماهنگی با این اتحادیه اعمال نکند.

این کمیسیون روز شنبه ۲۲ ژوئیه (۳۱ تیر) در بروکسل اعلام کرد که چنین اقدامی می‌تواند پیامدهای گسترده و ناخواسته‌ی اقتصادی به خصوص بر موضوع انتقال انرژی به اروپا داشته باشد.

بر اساس نظر کمیسیون اروپا هر گونه مجازات و تحریم جدید علیه روسیه باید پیش از اجرایی شدن با اتحادیه اروپا هماهنگ شود تا تاثیرگذاری آن بیشتر شده و پیامدهای ناخوشایند برای کشورهای شریک نداشته باشد.

اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه به دلیل شبهه دخالت این کشور در انتخابات آمریکا، الحاق شبه‌جزیره کریمه در اوکراین به این کشور و نیز حمایت از رژیم بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه صورت گرفته است.

دولت آلمان اما مظنون به این است که این تحریم‌ها در اصل به خاطر قطع صدور گاز روسیه به اروپا و جایگزین کردن آن با گاز آمریکا صورت گرفته باشد که در این صورت شرکت‌هایی مثل BASF و E.ON تحت فشار قرار خواهند گرفت. این دو شرکت در پروژه ایجاد خط لوله گاز شماره ۲ دریای شمال با شرکت روسی گازپروم شریک هستند.

به گزارش دویچه وله؛ کمیسیون اروپا نیز هراس دارد که این تحریم‌ها باعث شود تا تلاش اتحادیه برای ایجاد توافق میان کشورهای اروپایی در مناقشه بر سر پروژه خط لوله گاز به شکست بیانجامد. لهستان و چند کشور دیگر مخالف ایجاد خط لوله‌ای هستند که قرار است گاز روسیه را به آلمان انتقال دهد.