حتما شنیده اید که دولت یازدهم جمهوری رمق از دست داده اسلامی، به ریاست شیخ حسن روحانی، ننگی جدید بر دامان پلید رژیم منفورشان نشاند؛ که در طول این سه دهه و اندی، به چنین فضاحتی کشیده نشده بودند. هیأت دولت به ریاست حسن روحانی، در روز چهارشنبه هفدهم آذر 1395 خورشیدی، ضمن بررسی و تصویب چند مواد از لایحه بانک مرکزی، واحد پول رایج مملکت را، از ریال به تومان بازگرداند!
تومان، در دوران نزدیک به ششصد سال حکومت پادشاهان عیاش و بی کیاست حکومت قاجار، پول رایج کشور بود؛ و کوچک ترین واحد آن ” قاز ” نام داشت. که در مقام مقایسه با ریال، یک دهم آن، و با تومان یک صدم آن محاسبه می شد. همانطوری که می دانید، سکه های واحد پولی کشورها در جهان، به نسبت ارزش آنها از فلزاتی ساخته می شوند؛ که به نسبت بهای آن فلز، و مبلغ آن سکه تعریف واقعی خودشان را داشته باشند. به طور مثال همین ” قاز ” که تقریبا برابر با یک دهم ریال کنونی بوده است؛ از فلز مس بسیار نامرغوب تیره، که به سیاهی می مانست ساخته می شد. طوری که عوام به آن ” پول سیاه ” هم می گفتند؛ ولی خواص همچنان، به کار بردن همان نام ” قاز ” را ترجیح می دادند. چنانچه شنیده باشید، بعضی ها جهت کم ارزش جلوه دادن چیزی یا امری و یا سخنی، از عبارت ” صد من یک قاز ” استفاده می کردند. مثلا حرف های صد من یک قاز رهبر خودکامه و بی خرد جمهوری پلید اسلامی!
تومان که در دوران سلسله استبدادی قاجار، و بعد در زمان حکومت پادشاهی پهلوی، و نیز در طی سی و هشت ساله اخیر، برابر ده ریال بود. هنوز با این تغییر هم برابر با همان ده ریال خواهد بود. تفاوت شان یک ” صفر ” ناقابل است؛ که از آخرین عدد سمت راست هر مبلغی که به ریال می باشد کسر نمائید؛ تا آن را تبدیل به تومان نمائید. یعنی اگر آخرین صفر صد ریال را از آن بکاهید؛ به ده تومان تغییر می یابد. کاری که چند سال پیش، سران کشور ترکیه نیز، در اثر مشکلات عدیده اقتصادی در کشورشان به انجام رسانیدند. شاید این عمل برای ترکها سود فراوان هم در بر داشته است. اما برای ما و میهن مان، نه آنکه آکنده از زیان است؛ بلکه موجب سرشکستگی حکومت نالایق آخوندی نیز خواهد بود!
زیرا، در مملکتی که بر روی اقیانوسی از نفت و گاز قرار گرفته باشد؛ رخ دادن این امر(وجود مشکلات اقتصادی)، بسان ورشکستگی کاری دولتمردان بی لیاقت و سرافکنده رژیم بیدادگر آخوندی است. که به عوض جستن راه حل های مناسب و سودمندتر، جهت حل کردن مشکلات اقتصادی کشور، خودشان را نزد عموم ساکنان این گیتی بزرگ، در حد یک ” قاز ” = یک پول سیاه، بی ارزش و بری از اعتبار نمودند. چون که تا پیش از روز چهارشنبه هفدهم آذر ماه سال جاری، ریال با آنکه نام واحد پول ما محسوب می گردید؛ کوچک ترین اجزاء آن نیز بود(یک ریالی)، اما اکنون با چنین تغییر نابخردانه ای، از این پس به کوچک ترین جزء واحد پولی ” تومان ” چه نامی را خواهند داد. تا کاری هم به مصلحت، و هم با خرد و درایت کرده باشند؟!
فکر می کنید که ” تلنگر ” این بخش را باید بر سر چه کسی کوفت؟ رئیس بانک مرکزی، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه، هر یک از وزارتخانه ها، شورای نگهبان، مجلس خبرگان رهبری، نهاد ریاست جمهوری، یا….. بیت رهبری به ریاست مقام عظما؟!
به پندار نگارنده این یادداشت، از آنجائی که این افراد، با تمام ژست های بی طرفانه ای، که در مورد عملکردهای پایگاه های نامبرده در بالا به نمایش می گذارند. هرچند که با یکدیگر کم ترین معاونتی در کارهای شان نداشته باشند؛ ولی همگی شان در باره هر رویداد تازه ای در کشور، صاحب نفوذ و اهل مداخله هستند. دست کم، اگر به خاطر رعایت جوانب مصلحت های کاری خودشان، هیچ مشارکتی هم در امور همدیگر نداشته باشند؛ به دلیل آنکه نتیجه نهائی خوب یا بد هر کاری که می کنند را، بر گردن رهبر انقلاب شان قرار بدهند. تا سید علی هم بادی در غبغب آکنده از بوی تریاک بیندازد؛ و با ارائه دادن دو سه نکته پیش پا افتاده به مردم، گند هر کاری که نوکران اش انجام داده اند؛ را به عبا و قبا و لباده و دستار و نعلین های خودش بمالد. با به گردن گرفتن هر تصمیمی از سوی رؤسای تمامی نهادهای برشمرده در بالا، به جهانیان و مردم ایران نیز، با بافتن آسمان و ریسمان به یکدیگر، آن را موضوعی منطقی و لازم الاجرا نشان خواهد داد!
بنا بر این، بر مردم هشیار کشور است؛ که به هر شکل و با هر اقدامی که برای شان میسر باشد. نباید به این راحتی ها، به این قوم فاسد و مهجور و نابخرد و جانی اجازه بدهند. که طی یک جلسه دو سه ساعته، در طول یک روز کاری، رئیس جمهور این رژیم اهریمنی، و همدستان وی در کابینه دولت یازدهم، حیثیت مردم ایران را، به اندازه تا ششصد سال پیش و عهد قجرها، پائین ببرند. و ارزش پول مملکت را، حتی از پول کشورهای افغانستان و بنگلادش نیز کم بهاتر نمایند!
محترم مومنی