خبرگزاری رویترز عصر پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت از قول منابع آگاه در کنگره آمریکا گزارش داد که مقامهای دولت پرزیدنت ترامپ قرار است هفته آینده کلیه نمایندگان سنا را در جریان آخرین مسائل مربوط به جمهوری اسلامی قرار دهند.
بر اساس این گزارش، وزیر خارجه، سرپرست وزارت دفاع و رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا سهشنبه آینده در یک نشست محرمانه در مورد تهدیدهای ناشی از جمهوری اسلامی در منطقه و رویکرد کاخ سفید به سناتورها توضیح دهند.
نشریه اینترنتی پولیتیکو، که اخبار سیاسی آمریکا را پوشش میدهد، و شبکه خبری ان بی سی نیز در گزارشی مشابه نوشتند که این نشست قرار است روز سهشنبه ۲۱ مه (۳۱ اردیبهشت) ساعت ۱۳:۳۰ پشت درهای بسته برگزار شود.
در گزارش پولیتیکو، علاوه بر سه مقامی که رویترز میگوید در این نشست حضور خواهند داشت، به نام «جینا هسپل» مدیر آژانس مرکزی اطلاعات ایالات متحده (سیا) نیز اشاره شده، که قرار است در این جلسه به سناتورها توضیح دهد.
خبرگزاری رویترز همچنین از قول منابع آگاه در مجلس نمایندگان، که هویت آنها را مشخص نکرده، گزارش داد که این مجلس نیز هفته آینده میزبان مایک پمپئو وزیر خارجه دولت پرزیدنت ترامپ به منظور بررسی تهدید جمهوری اسلامی خواهد بود.
مجلس نمایندگان آمریکا در کنترل دموکراتها و سنا در کنترل جمهوریخواهان است.
همزمان رؤسای سه کمیته کنگره ایالات متحده نیز در نامهای از مایک پمپئو خواستهاند که توضیح دهد آیا گزارش کنترل تسلیحاتی اخیر دولت پرزیدنت ترامپ سیاسی و ارزیابی آن از تهدیدهای ناشی از جمهوری اسلامی جهتدار تنظیم شده یا خیر.
به گزارش رویترز، رؤسای کمیتههای امور خارجی، نیروهای مسلح، و اطلاعات مجلس نمایندگان – که هر سه دموکرات هستند – از پمپئو خواستهاند توضیحات و مستندات مربوطه را تا پیش از ۲۳ مه (دوم خرداد) به آنها ارائه کند.
در این نامه به گزارش یک ماه پیش رویترز، درباره این که چطور گزارش سالانه دولت به کنگره در مورد پیروی از توافقهای کنترل تسلیحاتی موجب اختلاف بین آژانسهای اطلاعاتی و مقامهای وزارت خارجه شده است، اشاره میشود.
در نامه رؤسای سه کمیته همچنین گفته میشود که مردم آمریکا از «خطرات فوری نادیده انگاشتن و انتخاب گزینشی دادههای اطلاعاتی» در تصمیمگیریهای مربوط به مسائل حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی به خوبی آگاه هستند.
به نوشته رویترز، این سه عضو ارشد کنگره به استفاده گزینشی دولت جرج بوش از اطلاعات به منظور آنچه آنها «توجیه حرکت به سمت حمله» نظامی سال ۲۰۰۳ آمریکا به عراقِ تحت کنترل دیکتاتوری صدام حسین میخوانند اشاره میکنند.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دموکرات پیشتر در روز پنچشنبه تاکید کرد که کاخ سفید هیچ مجوز قانونی برای جنگ با جمهوری اسلامی دریافت نکرده است.
این اخبار در حالی منتشر میشود که هشت تن از نمایندگان عالیرتبه کنگره ایالات متحده از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه قرار بود پیشتر در روز پنجشنبه به کاخ سفید بروند تا در مورد سیاستهای دولت در مورد جمهوری اسلامی مطلع شوند.
یک مقام کنگره به نشریه هیل، که اخبار سیاسی واشنگتن را پوشش میدهد، گفته بود این جلسه در پاسخ به نگرانیهای برخی نمایندگان از این که ممکن است در مورد سیاست کاخ سفید در برابر جمهوری اسلامی آگاهی کامل نداشته باشند، برگزار میشود.
طی هفتههای اخیر تنش میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی در منطقه بالا گرفته است. مقامهای آمریکا میگویند اطلاعاتی دارند که نشان میدهد خطر تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه منافع آمریکا و متحدان آن در خاورمیانه جدیتر شده است.
آمریکا با اعزام ناو هواپیمابر و بمب افکنهای ب-۵۲ به خاورمیانه، آرایش نظامی خود در منطقه را در واکنش به آنچه نشانههای نگرانکننده از قصد احتمالی جمهوری اسلامی برای حمله به مواضع و نیروهای آمریکایی عنوان شده، تقویت کرده است.
به گزارش صدای آمریکا؛ با این حال، دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده بارها با تاکید بر این که قصد جنگ با جمهوری اسلامی را ندارد و امیدوار است درگیری نظامی بین دو کشور رخ ندهد، گفته است که آماده گفتوگو و مذاکره با مقامهای جمهوری اسلامی است.