تعقیب دو روزنامه‌نگاری که فروش مخفیانه اورانیوم به ایران را افشا کردند

0
125

دو روزنامه‌نگار روزنامه بریتانیایی تایمز که دیروز گزارشی درباره امضای مخفیانه قرارداد فروش اورانیوم به ایران از سوی دولت زیمبابوه را منتشر کردند، از سوی پلیس زیمبابوه تحت تعقیب قرار گرفتند.

به گزارش خبرنامه ملّی ایرانیان از خبرگزاری فرانسه از پایتخت زیمبابوه، به نقل از یکی از نشریات هفتگی دولت این کشور به نام ساندی میل، پلیس زیمبابوه به دنبال جان راث و جروم استارکی، دو روزنامه‌نگار روزنامه بریتانیایی تایمز است.

این دو از سوی دولت زیمبابوه متهم شده‌اند که اطلاعات نادرستی را در رسانه خود مبنی بر امضای مخفیانه قرارداد صادرات اورانیوم زیمبابوه به سوی ایران منتشر کرده‌اند.

دیروز روزنامه تایمز به نقل از «گیفت چیمانیکیره» معاون وزیر معادن زیمبابوه نوشته بود که قرارداد صادرات اورانیوم به ایران بدون اطلاع وی امضا شده و تنها برخی از مقامات ارشد زیمبابوه از آن اطلاع دارند.

بر این اساس، امضای این قرارداد سال گذشته صورت گرفته، یعنی زمانی که تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه برنامه هسته‌ای ایران وضع شده بود.

این در حالی است که هفته نامه دولتی زیمبابوه به سراغ این مقام دولتی رفته و به نقل از وی نوشته که حرف‌هایش در روزنامه تایمز تحریف شده است.

معاون وزیر معادن زیمبابوه به ساندی میل گفته «هیچ مجوز صادراتی صادر نشده و من هرگز چنین چیز احمقانه‌ای نگفته‌ام. روزنامه تایمز برای بالا بردن فروش خود این دروغ را منتشر کرده است. این روزنامه بر اساس تصورات همیشگی از زیمبابوه، چیزهای منفی درباره این کشور می‌گوید.»

این اظهارات معاون وزیر معادن زیمبابوه در حالی است که خود شخص وزیر معادن زیمبابوه نیز امضای قرارداد صادرات اورانیوم به ایران را تکذیب کرده است.

اوبرت مپفو به خبرگزاری فرانسه گفته است: این یک خیال است، دولت ایران یا هیچ شخصی از ایران درخواست استخراج اورانیوم یا دیگر مواد معدنی را نداده است.

وی تأکید کرده که زیمبابوه اورانیوم صادر نکرده است.

وزیر معدن زیمبابوه اضافه کرده که اگر معاونش از امضای یک قرارداد اروانیوم با ایران سخن گفته، حتما رؤیاپردازی کرده است.

دیروز برخی از تحلیلگران به روزنامه تایمز گفته‌ بودند که هنوز زمان زیادی برای آماده شدن ذخایر اورانیوم زیمباوه برای صادرات باقی مانده است.

علاوه بر تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، خود زیمبابوه نیز تحت فشار تحریم‌های بین‌المللی است.

برخی از شخصیت‌های سیاسی این کشور از جمله رابرت موگابه رییس جمهور زیمبابوه از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم شده‌اند.

موگابه از سوی مخالفانش در زیمباوه، متهم است که با تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ماه گذشته، مجددا به قدرت رسیده است.

موگابه در جریان سفر محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهور پیشین ایران به هراره در آوریل 2010، از جمهوری اسلامی و فعالیت‌های هسته‌ای‌اش حمایت کرده بود.

 

مقاله قبلی«آنگ لي»‌ با سه بعدي ورزشي «محمد علي»‌به سينما مي آيد..
مقاله بعدیفاجعه ای دیگر برای آثار تاریخی ایران؛ پختن “کباب” روی سنگ قبرهای کهن..!(به همراه تصاویر)
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...