آمریکا، روز پنجشنبه بیست و نهم نوامبر، از سلاحهایی پرده برداشت که گفته میشود “شواهدی برای گسترش برنامه موشکی جمهوری اسلامی” است. همزمان واشینگتن نسبت به “تهدید فزاینده حضور جمهوری اسلامی در منطقه خاورمیانه” هشدار داد.
این سلاحها، شامل چندین موشک، هواپیماهای بدون سرنشین و تفنگ، در پایگاه نظامی آناکوستیا در نزدیکی واشینگتن به نمایش درآمد.
.REUTERS
برایان هوک، مأمور ویژه دولت آمریکا در امور ایران، در یک کنفرانس خبری در کنار این سلاحها گفت همانطور که در اینجا دیده میشود، از یک سال پیش تاکنون حمایت جمهوری اسلامی از مبارزان حوثی در یمن افزایش یافته است.
برایان هوکREUTERS
نزدیک به یک سال پیش نیز آمریکا موشکی را به نمایش درآورد و اعلام کرد که این موشک ایرانی است و از سوی حوثیهای یمن به سوی عربستان سعودی پرتاب شده است.
این دیپلمات آمریکایی با تأکید بر این که این سلاحها “نقش مخرب جمهوری اسلامی در منطقه” را نمایان میسازد، “تعهد ایران به ارسال سلاح بیشتر به بخش مهمی از شبه نظامیان متحد خود” را محکوم کرد.
رئیس “گروه اقدام جمهوری اسلامی” که از سوی دولت واشینگتن برای مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی تشکیل شده، گفت: “تهدیدهای جمهوری اسلامی افزایش مییابد و خطرات یک درگیری در منطقه بیشتر میشود.”
.REUTERS
.REUTERS
.REUTERS
در میان سلاحهایی که از سوی آمریکا به نمایش درآمد، یک موشک زمین به هوا ساخت ایران، به نام “صیاد-2” نیز به چشم میخورد که بنا بر اعلام پنتاگون از سوی سعودیها در یمن کشف شده است. همچنین موشکهای ضدتانک که گفته میشود از سوی حکومت جمهوری اسلامی به طالبان افغانستان داده شده است. این موشکها را ارتش افغانستان در قندهار به دست آورده است.
هواپیمای بدون سرنشین شاهد 123 و چندین سلاح ساخت ایران که دولت بحرین در اختیار آمریکا قرار داده، در این مجموعه به نمایش درآمد.
پیشتر برایان هوک از فرصت برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سپتامبر گذشته در نیویورک استفاده کرد و مقابل رسانهها برای زندانیان سیاسی پیشین جمهوری اسلامیسخنرانی کرد. او همچنین گزارشی از “رفتارهای مخرب” جمهوری اسلامی منتشر کرد که در آن به “تخریب محیط زیست” از سوی دولت جمهوری اسلامی هم اشاره شده بود.
.REUTERS
در حالی که قرار است مذاکرات صلح یمن به زودی آغاز شود، مأمور ویژه دولت آمریکا در امور ایران بر ضرورت حل بحرانهای خاورمیانه به ویژه یمن تأکید کرد. او گفت که جمهوری اسلامی هیچ منافع مشروعی در یمن ندارد و فقط برای گسترش نفوذ خود و ایجاد یک گذرگاه شیعی برای کنترل منطقه است.
برایان هوک گفت که در ماههای آینده نباید به جمهوری اسلامی نقش یک بازیگر سیاسی مشروع در یمن داد. زیرا به گفته آقای هوک، “حکومت مذهبی جمهوری اسلامی به دنبال کوچکترین گشایش در یمن برای قدم گذاشتن بر آن است.”
به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ او با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی از حزب الله لبنان اضافه کرد: “ما نمیتوانیم نسخه دیگری از حزب الله لبنان را ببینیم که به صورت آرام در شبه جزیره عربستان توسعه مییابد.”