تصاویری از سفر علی لاریجانی به نیویورک

0
200

رئیس مجلس شورای اسلامی برای شرکت در چهارمین اجلاس رؤسای مجالس جهان عازم نیویورک شد.

علی لاریجانی بامداد امروز برای شرکت در چهارمین اجلاس رؤسای مجالس جهان در نیویورک، تهران را با پروازی غیرمستقیم به مقصد فرانکفورت ترک کرد.

براساس این گزارش رئیس مجلس شورای اسلامی در مسیر سفر پروازی خود به نیویورک، بعد از توقفی کوتاه در فرودگاه فرانکفورت آلمان، با یک پرواز دیگر این شهر را به مقصد نیویورک ترک خواهد کرد.

در این سفر علیرضا مرندی نماینده مردم تهران، کاظم جلالی نماینده مردم شاهرود، جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه، احمدرضا دستغیب نماینده مردم شیراز و موید حسینی صدر نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی، علی لاریجانی را همراهی می‌کنند.

محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس و علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور در فرودگاه خمینی رئیس مجلس و هیات همراه را بدرقه کردند.

علی لاریجانی بامداد امروز (شنبه) قبل از سفر خود به نیویورک جهت شرکت در چهارمین اجلاس روسای مجالس جهان با حضور در جمع خبرنگاران در فرودگاه در خصوص برنامه‌های سفر خود گفت: سفر ما به سازمان ملل برای شرکت در بین‌المجالس است. بین‌المجالس از نهادهای باسابقه بوده و همه پارلمان‌های کشورهای دنیا در آن عضو هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در طول تحولاتی که در مسیر کار بین‌المجالس بوده، تلاش شده این سازمان متشکل‌تر و تاثیرگذارتر باشد و همواره این موضوع مطرح بوده است. یکی از ایده‌های بین‌المجالس این بوده که با سازمان ملل که با دولت‌ها بیشتر در ارتباط است، به صورت نزدیک‌تری کار کند و در این رابطه هر چند سال یک‌بار اجلاس روسای مجالس جهان در سازمان ملل برگزار می‌شود. در چهارمین اجلاس بحث روی موضوعاتی مانند صلح و دموکراسی برای توسعه پایدار و آنچه که مردم می‌طلبند است و یک موضوع مهم بحث‌ها، با توجه به آشفتگی موجود در دنیا دستیابی به صلح پایدار و دموکراسی است.

وی با بیان اینکه دموکراسی باید پایه‌ای برای صلح و ایجاد توسعه پایدار باشد، گفت: در دهه اخیر فراوانی جنگ‌ها باعث شده موضوع دموکراسی دوباره مورد توجه جدی قرار گیرد، بنابراین این اجلاس مجال خوبی برای ارزیابی روند طی شده در گذشته است. امروز باید چالش‌های پیش‌رو مخصوصا جریان‌های افراطی که در منطقه خاورمیانه وجود دارد رفع شود که یکی از مباحث اصلی در بین‌المجالس این موضوع است و در کمیته‌های بین‌المجالس موضوعات مرتبط با حقوق بشر و توسعه پایدار مورد توجه قرار خواهد گرفت.گرم شدن هوا و تغییرات آب و هوایی، یکی از موضوعات مهم دیگری است که در بین‌المجالس بررسی می‌شود، به دلیل اینکه این موضوع می‌تواند به چالش‌های اجتماعی و سیاسی دامن بزند.

وی افزود: در حاشیه این اجلاس، ملاقات‌هایی با روسای مجالس کشورهای مختلف خواهم داشت،‌ البته باید توجه کرد عنوان کنفرانس با واقعیت‌هایی که در زندگی برخی کشورها مانند مانند جنگ و خونریزی است، فرق دارد. بنابراین باید بر این مسائل فائق آمد. موضوع فلسطین یکی از موضوعات دردآور برای عالم اسلام است. اگر واقعاً دنبال صلح و دموکراسی هستند، باید یک ساختار دموکراتیک برای فلسطین طراحی شود تا این کشور به صلح و توسعه پایدار برسد که البته از این موضوع فرار می‌کنند و همین عوامل برخی از کشورها باعث شده، به بحران‌ها در مناطقی مانند عراق و سوریه دامن زده شده و تبدیل به جریان‌های تروریستی شود، لذا در گفت‌وگوها می‌توان یک فضای دموکراتیک و صلح‌آمیز برای مردم این مناطق ایجاد کرد که از جنگ و خونریزی جلوگیری شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سخنرانی من یکی از محورها این خواهد بود که چگونه می‌توان ساختار دموکراتیک را به صورت واقعی، پایه‌ای برای ایجاد صلح قرار داد، به دلیل فاصله و گپی است که بین حرف‌های نظری که معمولا در همایش‌ها و کنفرانس‌ها زده می‌شود و آنچه در میدان عمل وجود دارد به طوریکه در میدان عمل جنگ و خونریزی وجود دارد، در حالی که در کنفرانس‌ها صحبت از دموکراسی است، طبعاً یک نگاه واقع‌بینانه می‌تواند فاصله و گپ را علاج کند.

وی در پاسخ به این سوال که در حاشیه اجلاس چه مذاکراتی درخصوص تقویت دیپلماسی اقتصادی انجام خواهد شد، گفت: حتما یکی از محورهای مهم سفر همین موضوع خواهد بود، فضای ایران در حال انتقال به یک شرایط جدید است که می‌تواند همکاری‌های اقتصادی با کشورهای جهان را افزایش دهد.

لاریجانی در این رابطه افزود: در این مدت اخیر هیات‌های کشورهای مختلفی که به ایران سفر می‌کنند، برای سرمایه‌گذاری در ایران ابراز علاقه‌مندی می‌کنند. این اجلاس فرصت مناسبی خواهد بود تا با روسای مجالس کشورهای مختلف در زمینه همکاری‌های دوجانبه با محوریت سرمایه‌گذاری و رونق تولید در ایران باشد، صحبت بیشتری شود.

55e19d2b1495c 55e19d2f292d1 55e19d3beade1 55e19d3d5d7ca 55e19d36ba9dd 55e19d268ac02 55e19d288c78c 55e19d279873e