تسلیحات لیزری راهکار جدید علیه موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی و کره شمالی

0
298

موشک های بالستیکی که اخیرا توسط کره شمالی پرتاب شد که جدیدترین آزمایش های اتمی آن کشور است، نگرانی هائی جدی برای آمریکا و متحدانش به بار آورده است. اکنون سئوال این است که آیا می توان از یک حمله موشکی بالستیک کره شمالی یا سناریوی بالقوه ای توسط جمهوری اسلامی جلوگیری کرد؟ و یا با ایمنی، راه را بر آن بست؟

کارشناسان می گویند بله. و آن هنگامی است که روند تکمیلی یک تکنولوژی جدید برای عملیاتی شدن آماده می شود.

جدید ترین گزارش فدراسیون دانشمندان آمریکائی در واشنگتن می گوید، لیزر، تکنولوژی نامرئی و بسیار دقیقی که می تواند علیه یک هدف به کار گرفته شود عملا وجود دارد و بهترین ابزار برای دفاع در مقابل یک موشک بین قاره ای بالستیک، موسوم به آی سی بی ام یا ICBM است. در حقیقت تسلیحات لیزری بر رهگیرهای متعارف و سنتی برتری دارند.

«بروس مک دونالد» عضو ارشد تکنولوژی امنیتی در فدراسیون دانشمندان آمریکائی می گوید «مکانیسم نابود کردن، در خود اشعه لیزریست که با سرعت نور حرکت می کند. مجبور نیستید چند دقیقه صبر کنید تا موشکی رهگیر به هدف برسد. اشعه تقریبا بلافاصله به هدف می رسد، که امکان می دهد با رادار شلیک شود، و ببینید به هدف خورده است یا نه، و در صورت لزوم مجددا شلیک کنید.»

آمریکا فعلا بنا به گزارش آژانس دفاع موشکی این کشور، ۳۶ موشک رهگیر آی سی بی ام در ساحل اقیانوس آرام مستقر کرده است و این آژانس برای تقویت بنیه دفاع ملی در سال ۲۰۱۸ خواستار بودجه ای ۸ میلیارد دلاری ست اما اگر کره شمالی یا جمهوری اسلامی بتوانند موشکی را به کلاهک مقاوم در مقابل جو زمین مسلح سازند، و تلاش های بازدارنده و دیپلماسی قادر به جلوگیری از یک رویاروئی نظامی نشود، برای نابود ساختن یک موشک آی سی بی ام دشمن، که با سرعت هزاران کیلومتر در ساعت در پرواز است ، پرتاب ۱۰ تا ۲۰ موشک رهگیر ضروری است.

«بروس مک دونالد» عضو ارشد تکنولوژی امنیتی در فدراسیون دانشمندان آمریکائی می گوید «این بستگی به تعداد کلاهک های آی سی بی ام و کدهای مورد استفاده برای فریب سیستم ما دارد . توافق کلی براین است که در بهترین حالت این بهترین توانائی مقابله خواهد بود.»

به همین دلیل است که بهتر خواهد بود برای متوقف ساختن حمله دشمن در مرحله پرتاب، یا بعد از آن، با رهگیرهای کوتاه برد لیزری وارد عمل شد.

نیروی دریائی آمریکا پیش از این در سال ۲۰۱۴ یک لیزر ۳۰ کیلوواتی و لیزرهای قوی تر زمینی، دریائی و هوائی ساخت آژانس های دفاعی یا مقاطعه کاری را آزمایش کرده است. رسیدن به مرحله عمل چندان دور بنظر نمی رسد و ارزان تر هم تمام می شود.

«بروس مک دونالد» عضو ارشد تکنولوژی امنیتی در فدراسیون دانشمندان آمریکائی می گوید «وقتی هزینه سیستم لیزری را پرداختید، هزینه شلیک های بعدی آن بسیار اندک است. هزینه انرژی مورد نیاز ممکن است یک دلار باشد. هرچند که مخارج نگهداری و تعمیرات بجای خود باقی است.»

به گزارش صدای آمریکا؛ از این گذشته، لیزر ، جریان نوری ناشی از یک واکنش فیزیکی است که هدف را آتش می زند. برای رسیدن به تکامل در این تکنولوژی و قدرتمند تر ساختن آن، چالش های متعددی پیش روست. اما به گفته مک دونالد، سلاح موسوم به انرژی هدایت شونده می تواند ظرف پنج تا هفت سال در جبهه های جنگ وارد عمل شود و موشک های دوربرد را در بیست سال آینده ساقط و سرنگون کند.