تحریم حدود ۲۰ شرکت و بانک جمهوری اسلامی توسط آمریکا: از تراکتورسازی تبریز تا بانک ملت

0
417

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در تازه ترین بیانیه خود از چند شرکت و بانک متعلق به جمهوری اسلامی تحت عنوان «تحریمهای ضد تروریستی» خبر داد. در این تحریم ها از شرکت تراکتورسازی تبریز و بانک ملت نام برده شد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه شنبه ۲۴ مهر اعلام کرد این تحریم ها در پی فرمان اجرایی ۱۸ اردیبهشت پرزیدنت دونالد ترامپ برای خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران و کشورهای پنج به علاوه یک موسوم به برجام صادر شده است.

بر اساس اطلاعیه وزارت خزانه داری آمریکا، از میان شرکت هایی که تحت تحریم قرار گرفته اند می شود به شرکت تراکتورسازی تبریز و صنایع فولاد مبارکه اصفهان اشاره کرد.

همچنین بانک ملت و مهر اقتصاد نوین نیز از سوی آمریکا تحریم شده‌اند.

این تحریم های جدید در حالی است که قرار است بیست روز دیگر پرزیدنت ترامپ دور جدید تحریم نفت و گاز جمهوری اسلامی را اعلام کند.

پرزیدنت ترامپ در اردیبهشت‌ماه از توافق اتمی بین جمهوری اسلامی و کشورهای پنج به علاوه یک،‌ از جمله آمریکا خارج شد. رئیس جمهوری آمریکا در مردادماه دور نخست تحریم‌های هسته‌ای ایران را باز گرداند و دور دوم نیز ۱۳ آبان باز می‌گردد. هدف تحریم‌های دور دوم فروش نفت و گاز ایران است.

دولت ترامپ می گوید جمهوری اسلامی با برنامه موشکی و کمک به گروه های تروریستی منطقه، خاورمیانه را بی ثبات کرده و وزیر خارجه آمریکا ۱۲ شرط برای توافق جدید با ایران مطرح کرده است.

یک هفته پیش، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در آستانه دور دوم تحریم جمهوری اسلامی به نهادهای مالی در مورد تهدیدهایی که ممکن است از سوی جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد شود،‌ هشدار داد.

در بیانیه خزانه‌داری آمریکا آمده بود: جمهوری اسلامی ایران ممکن است روش‌هایی را برای کاستن از فشار تحریم‌ها به کار گیرد.

پنجشنبه هفته پیش، خزانه داری آمریکا در ۱۹ صفحه به روش‌هایی اشاره کرد که از نظر آمریکا،‌ جمهوری اسلامی با آن‌ها قصد دور زدن و سوء‌استفاده از سیستم مالی جهانی را خواهد داشت. در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا بار دیگر جمهوری اسلامی متهم شده با دور زدن تحریم‌ها قصد توسعه برنامه موشکی،‌ حمایت از گروه‌های تروریستی و نقض حقوق بشر را دارد.

سیگال ماندلکر، معاون وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در امور مقابله با تروریسم و اطلاعات مالی با اشاره به اینکه «تاکنون مقام‌های جمهوری اسلامی از شرکت‌های صوری، مدارک جعلی و دیگر اقدامات برای دستیابی به پول استفاده کرده‌اند»،‌ گفت: «این توصیه‌نامه جزئیات دقیقی از اقدامات گمراه‌کننده جمهوری اسلامی برای دسترسی به پول، جهت ادامه فعالیت‌های مخرب خود را در بر می‌گیرد».

مایک پمپئو روز سه شنبه ۱۷ مهر با انتشار توئیتی، و با استناد به گزارش منتشر شده از سوی وزارت خارجه آمریکا در باره جمهوری اسلامی نوشت در حالی که مردم ایران درگیر مشکلات اقتصادی هستند، جمهوری اسلامی بیش از ۱۶ میلیارد دلار از سال ۲۰۱۲ برای تقویت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، و گروه‌های نیابتی‌اش در سوریه، عراق و یمن هزینه کرده است.

در ماههای اخیر خزانه‌داری آمریکا چند بار فهرست تحریم‌های مربوط به جمهوری اسلامی را به روز کرد. از جمله ماه پیش وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد جهت قطع کردن بازوهای شبکه‌ مالی حزب الله لبنان، «محمد عبدالله الامین» را در فهرست افراد مرتبط با گروه‌های تروریستی قرار داده است.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این وزارتخانه در بیانیه‌ای گفت، الامین با «ادهم حسین طباجا» از افراد حزب الله و یکی از مسئولان امور مالی آن گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی، همکاری نزدیک دارد.

به گزارش صدای آمریکا؛ واشنگتن پیش از آن هم رئیس کل و یک مقام ارشد بانک مرکزی جمهوری اسلامی را، به همراه سه مقام ارشد حزب الله و بانک «البلاد» عراق، به دلیل حمایت از تروریسم در فهرست تحریم‌های خود قرار داده بود.