تاکید آمریکا و کویت بر اتحاد شورای همکاری خلیج فارس علیه تهدید جمهوری اسلامی

0
245

وزیر خارجه ایالات متحده در نشست خبری مشترک با همتای کویتی خود در واشنگتن، جزئیات گفت‌وگوهای هیئت‌های عالیرتبه دو کشور در روز پنجشنبه و جمعه را تشریح کرد. در بخشی از این سخنان، آقای تیلرسون گفت که آمریکا و کویت بر اتحاد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای مقابله با چالش های منطقه ای از جمله جمهوری اسلامی، تاکید دارند.

رکس تیلرسون که روز جمعه ۱۷ شهریور میزبان وزیر خارجه کویت بود، گفت: ما همچنین رهبری امیر کویت در تلاش های جاری به منظور رفع اختلافات در میان برخی اعضای شورای همکاری خلیج فارس، از جمله مصر، را به رسمیت می شناسد. آمریکا و کویت هر دو بر اهمیت اتحاد در شورای همکاری به منظور مواجهه با چالش‌های منطقه، که یکی از آنها تهدید جمهوری اسلامی است، تاکید دارند.

وی افزود: گفتگوهای استراتژیک با هیئت عالیرتبه کویتی روابط نزدیک ما را تعمیق می بخشد و ارتباطات بین مردم دو کشور را مستحکم‌تر می کنند و همکاری‌های عملی جهت ارتقای امنیت و رفاه هر دو ملت را تقویت می‌کند.

دولت کویت، کمتر از دو ماه قبل به ایران دستور داد از حضور دیپلماتیک در کویت بکاهد و پانزده دیپلمات از نوزده دیپلمات در سفارت جمهوری اسلامی از جمله سفیر را از کویت اخراج کرد.

مقام های کویتی، دفاتر نظامی و فرهنگی جمهوری اسلامی  را در واکنش به آن چه که ارتباط با مراکز جاسوسی و ترور خوانده بودند، بستند.

کویت در ۲۵ ساله گذشته، متحد اصلی آمریکا در خاورمیانه بوده است و میزبان بیش از پانزده هزار نیروی نظامی آمریکاست. کویت نقش هدایت گری در تامین کمک های نوعدوستانه در منطقه داشته است.

دیدار روز پنجشنبه رهبران آمریکا و کویت

پیش از این روز پنجشنبه، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا میزبان امیر کویت بود، آقای ترامپ در این دیدار در پاسخ به سوال دیگری درباره اختلاف بین کشورهای عربی و قطر گفت من هر کمکی که بتوانم انجام می دهم، تا مشکل حل شود.

آقای ترامپ گفت پیشتر به پادشاه عربستان هم گفتم، اگر بتوانم به عنوان یک میانجی بین قطر و عربستان کاری بکنم، خوشحال می شوم. الان کویت در حال میانجیگری است و اگر نتوانست، من همینجا در کاخ سفید مسئله را حل می کنم.

چهار کشور عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر از سه ماه پیش ارتباط خود را با قطر قطع کردند و خواسته هایی مطرح کردند، از جمله قطع ارتباط با جمهوری اسلامی و قطع کمک به گروههای که به اعتقاد این کشورها تروریستی هستند. قطر این خواسته ها را رد کرده است. کویت از زمان این اختلافات، نقش میانجی بین دو طرف را دارد.

دو رهبر همچنین به وضعیت سوریه اشاره کردند. آقای ترامپ گفت مهمترین هدف برای ایالات متحده در آمریکا بشار اسد نیست بلکه ما می خواهیم که تروریست های داعش را از بین ببریم و به پیروزی نزدیک هستیم.

رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد کشورهای منطقه با ما کمک کرده اند و موفقیتی که در این زمینه داشته ایم، به نسبت سالهای گذشته بی سابقه است.

به گزارش صدای آمریکا؛ «شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت نیز در اینباره گفت با حمایت آمریکا تا کنون موفقیت های زیادی صورت گرفته است.