بیم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بالا می‌گیرد

0
179

نشستی در بروکسل برای بررسی جوانب خروج احتمالی بریتانیا از اتحادیه اروپا برگزار شده است. ۲۳ ژوئن موعد یک همه‌پرسی در بریتانیا برای تداوم حضور در اتحادیه اروپاست. اجلاس “گروه هفت” پیشتر در این زمینه هشدار داده است.

بروکسل خود را آماده نتایج رفراندومی می‌کند که در ۲۳ ژوئن تکلیف ماندن یا نماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا را روشن می‌سازد. وزیران امور خارجه شش کشور اتحادیه اروپا روز جمعه (۲۷ مه/۷ خرداد) در بروکسل گرد آمدند تا در باره احتمالات پیش روی به گفت‌وگو بنشینند.

وبسایت آلمانی “اشپیگل آنلاین” با اعلام این خبر نوشت که جلسه نمایندگان کمیسیون اروپا و شش کشور عضو، نشست بسیار حساسی است، چرا که اتحادیه اروپا هنوز امیدوار است که نتیجه رفراندوم یاد شده در بریتانیا، منفی باشد.این در حالی است که نظرسنجی‌های انجام شده، احتمال رای مثبت بریتانیایی‌ها برای خروج از اتحادیه بالاست.

اشپیگل آنلاین به نقل از شرکت‌کنندگان در جلسه بروکسل می‌نویسد که این امر به معنای هزینه‌‌های اقتصادی بسیار، هم برای اروپا و هم برای بریتانیا در آینده خواهد بود.

هم‌زمان، نشریه “تایم” که از منتقدان بقای بریتانیا در اتحادیه اروپاست، روز جمعه از مقدمات تاسیس یک ارتش اروپایی خبر داد.

در گزارش این نشریه نوشته شده که مفاد این طرح قرار است تا بعد از رفراندوم بریتانیا برای ماندن یا رفتن از اتحادیه تا پایان ماه ژوئن، محرمانه بماند. کمیسیون اتحادیه اروپا اما این گزارش را تکذیب کرده است.

هشدار “گروه هفت”

تنها کشورهای اروپایی نیستند که از نتیجه منفی رفراندوم بریتانیا بیمناکند. در بیانیه پایانی اجلاس گروه هفت در ژاپن، هشدار داده شده که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به تجارت جهانی، سرمایه‌گذاری و اشتغال صدمات جدی خواهد زد و روند رو به رشد این امور را معکوس می‌سازد.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و جرج آزبورن، وزیر دارایی از جمله مقاماتی هستند که برای تداوم حضور لندن در اتحادیه تلاش می‌کنند.

آزبورن پیش‌تر در مقاله‌ای نوشت که درآمد ملی بریتانیا در صورت خرج از اتحادیه تا سال ۲۰۳۰، به میزان ۶ درصد از مقدار کنونی کمتر می‌شود و موانع موجود بر سر راه تجارت جهان افزاش یافته، صادرات ضربه می‌خورد و سطح سرمایه‌گذاری‌های خارجی و داخلی کمتر می‌شود.

طبق آخرین نظرسنجی‌ها، آرای منفی و مثبت مردم در این زمینه بسیار نزدیک به هم است.

به گزارش دویچه وله؛ رفراندوم خروج یا از اتحادیه اروپا یا باقی‌ماندن در آن، یکی از وعده‌های انتخاباتی دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا بود اما او هشدار داده که این خروج می‌تواند صلح در اروپا را تهدید کند.