به علت فعالیت در فیسبوک یک دانشجوی ۲۱ ساله به ۲۰ سال زندان محکوم شد

0
205

یک منبع آگاه به وضعیت مسعود سید طالبی، زندانی۲۱ ساله ای که به دلیل فعالیت در فیسبوک به ۲۰ سال حبس محکوم شده است گفت:«قاضی مقیسه حکم این جوان را با نقض فاحش قانون صادر کرده است. او در دادگاه روز ۲۹ آذر ماه که برای رفع نقض پرونده تشکیل شده بود اتهام توهین به مقدسات  که در حکم وجود ندارد را به اتهامات افزود و به این ترتیب پنج سال دیگر به حکم این جوان اضافه کرد.»

مسعود سید طالبی، متولد ۱۳۷۲، اهل تهران و دانشجوی رشته مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد تهران است. او روز اول مهرماه سال ۱۳۹۲ از سوی ماموران سپاه پاسداران دستگیر شد و یکی از هشت زندانی است که در پرونده موسوم به فعالان فیسبوکی در تیر ماه ۱۳۹۳ مجموعا به بیش از ۱۲۷ سال محکوم شدند.

آقای طالبی از طریق نوشته ها و عکس های منتشر شده در صفحه فیسبوکش به اتهامات تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی کشور، توهین به مقامات کشوری و توهین به مقدسات و انتشار تصاویر نامناسب متهم شد.

 در دادگاه بدوی پس از دفاعیات وکلای پرونده، قاضی مقیسه او را از اتهام توهین به مقدسات تبرئه و برای باقی اتهامات به ۱۵ سال حبس محکوم کرد. در آذر ماه امسال شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر با اعلام نقض در رای، پرونده این هشت زندانی را برای رفع نقض دوباره به شعبه بدوی ارسال کرد.

این منبع آگاه در مورد دادگاه روز ۲۹ آذر ماه که برای رفع نقض تشکیل شده بود، گفت: «وکلای مسعود امیدوار بودند که در بررسی مجدد حکم او کمتر می شود اما همه چیز برعکس شد. قاضی مقیسه که خودش متهم را از اتهام توهین به مقدسات تبرئه کرده بود این اتهام را دوباره به حکم اضافه کرد.»

این منبع افزود: «قاضی در این مرحله از نظر قانونی قادر نیست اتهامی که در کیفرخواست مطرح شده اما در حکم وجود ندارد را مجددا به حکم اضافه کند. او فقط  باید حکم حاضر را مورد بررسی قرار می داد. قاضی مقیسه خارج از چارچوب قانون عمل کرده است.»

این منبع آگاه به وضعیت این زندانی گفت: «مسعود روز اول مهرماه سال گذشته در حالیکه آماده رفتن به دانشگاه بوده در خانه پدریش توسط ماموران وزارت اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر شد. ماموران در آن لحظات بازداشت و تفتیش خانه به همسایه ها که جمع شده بودند می گفتند جرم او کلاهبرداری است.»

به گفته این منبع، خانواده این زندانی تا مدت ها از علت و محل بازداشت او بی خبر بودند. او یک ماه اول بازداشت برای بازجویی در بند دو- الف وابسته به سپاه پاسداران زندان اوین بوده و بعدتر به بند ۳۵۰ این زندان منتقل شد. او تاکنون بیش از ۱۵ ماه است که در اوین به سر می برد و مسولان با آزادی او با قرار وثیقه مخالفت کرده اند.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران؛ پیش تر کمپین در گزارشی اطلاع داده بود شش نفر از این محکومان مرد و در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برند و یکی از آنها که زن است در بند زنان زندان قرچک ورامین در شرایط بسیار بدی نگهداری می شود. یکی از متهمان دیگر زن به دلیل داشتن دو فرزند کوچک با قرار وثیقه آزاد شده و اکنون در شهر کرمان، محل زندگیش به سر می برد. مسن ترین متهم این پرونده یک زن ۴۲ ساله و جوان ترین یک پسر ۲۱ ساله  است.

در گزارش قبلی کمپین در مورد صفحات فیسبوک این هشت شهروند ایرانی آمده بود که این هشت نفر صفحات مختلفی در فیسبوک با اسامی «عمام»، «ویکی فیس»، «تنهاترین زن»، «زندگی سگی»، «مرجان ماهی»، «تنهاترین مرد»، «راه که بیفتیم ترس مان می ریزد»، «دهۀ پنجاهی ها» و از این دست داشته اند.

همچنین در این گزارش که در روز اول مرداد ماه امسال منتشر شد به نقل از منبع آگاه آمده بود که بعضی از این هشت نفر متهم به «نگهداری سی دی مبتذل» هستند که منظور سی دی های اورژینال از فیلم های هالیوود بدون سانسور است.

مقاله قبلیعزت‌الله انتظامی: جای خالی مرتضی احمدی دیگر پر نمی‌شود
مقاله بعدیخاکسپاری غیرمنتظره شهدا در محوطه تاریخی امیرچخماق یزد
پوریا نژادویسی
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد برنامه برنامه سازی تلویزیون از دانشکده صدا و سیما. کارمند سابق معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما ( اداره کلّ اخبار و اطلاعات ) تهیه کننده و کارگردان برنامه‌هایی‌ چون : دختران فراری پارک ملت- مجموعه عاشوراییان- ماجرای ورود گوشت‌های آلوده به کشور- هویت- رنگ و نقش- سیمای خانواده؛ قسمت خانواده و جوان- سازنده اولین فیلم آموزشی در خصوص نحوه چگونگی‌ رأی گیری برای ستاد انتخابات وزارت کشور- فیلم مستند دیدار سفیر کشور ژاپن در ایران از شهر همدان- مجری و خبرنگار مراکز ؛ تهران ؛ کیش ؛ همدان ؛ فارس- مسول پوشش خبری زلزله بم در سال۱۳۸۲- سر تیم خبری جلسات هیات دولت- سر تیم خبری جلسات بیت رهبری- سر تیم خبری سفرهای هیات دولت- عضو تیم خبری سفرهای رهبری- یکی‌ از عکاسان پروژه محرمانه قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سایت ( قرب نوح )- همکار در برنامه‌های مختلف با عناوین دیگر چون : مشاور ؛ یکی‌ از کارگردانان هنری ؛مشاور مجری طرح ؛ نماینده حراست ؛ ناظر کیفی و پخش و ... **- عضو شورای عالی‌ تحقیق و مبارزه با مواد مخدر در وزارت کشور - عضو هسته مرکزی گزینش کلّ کشور - دبیر کنگره وزرای شهید هیات دولت در ریاست جمهوری - نماینده بنیاد شهید در ستاد کلّ نیروهای مسلح ( سماجا ) ديگر مسئوليت های پوريا نژاد ويسی از اين قرار است: - همکاری با نشريه گل آقا - همکاری کوتاه مدت با روزنامه کيهان در سال ۱۳۷۸ - تهيه کننده ی برنامه پرسش و پاسخ با دختران فراری پارک ملت، که از بخش خبری شبکه دوم تلويزيون جمهوری اسلامی پخش شد - سازنده ی اولين فيلم آموزشی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا - دبير کنگره ی وزراء شهيد هيئت دولت - عضويت در گروه تحقيق مبارزه با مواد مخدر استاندری همدان - نماينده ی فرماندار همدان در اولين دوره ی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در سال ۱۳۷۷ - سازنده ی فيلم مستند آشورا برای معاونت سياسی استانداری همدان - تهيه کننده و مجری برنامه ی خبری با عنوان "دانشجويان انقلاب چرا؟" برای بنياد حفظ آثار ارزشهای دفاع مقدس - مجری صدا و سيمای استان همدان، تهران و کيش در سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۲ - مسئول پيگيری جلسه ی سخنرانی حسين لقمانيان در همدان - يکی از همکاران مطبوعاتی در رابطه با سفر خامنه ای به همدان - مدير بازرگانی روزنامه ی اعتماد در همدان و ...