بعد از پژو، سیتروئن نیز به ایران بازمی‌گردد

0
159

یک ماه پس از تأئید بازگشت دوبارۀ شرکت خودروسازی پژو به ایران، گروه صنعتی “پ اس آ” که سازندۀ خودروهای فرانسوی است خبر داد که قرارداد تولید خودروی “سیتروئن” در ایران امضا شده است.

شرکت فرانسوی “پ اس آ” با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که با گروه خودروسازی “سایپا”، شرکت مشترکی تشکیل داده که در پنج سال آینده بیش از ۳۰۰ میلیون یورو در زمینه های صنعتی، تحقیقات و توسعه سرمایه گذاری خواهد کرد.

این بیانیه تصریح می کند که قرارداد امضا شده در تهران زمینه های یک همکاری راهبردی را میان دو شرکت پی می ریزند. این قرارداد کلیه مراحل تولید را از طرحریزی تا فروش خودرو شامل می شود. خودروهای گروه جدید فرانسوی-ایرانی در شهر کاشان در دویست کیلومتری جنوب پایتخت تولید خواهند شد.

به گفتۀ شرکت “پ اس آ” نخستین خودروهای تولید شدۀ این گروه در سال ۲۰۱۸ وارد بازار خواهند شد و قرارداد امضا شده میان دو گروه انتقال تکنولوژی را نیز شامل می شود. با این حال، قرارداد نهایی میان دو شرکت فرانسوی و ایرانی در جریان سال جاری میلادی امضا خواهد شد.

“ژان-کریستوف که مار” مدیر شرکت فرانسوی “پ اس آ” در خاورمیانه و آفریقا گفته است که شرکت مشترک ایرانی-فرانسوی در نظر دارد سه نمونه خودرو را در ایران تولید و به بازارهای خاورمیانه و آفریقا نیز صادر کند.
شرکت “پ اس آ” در نظر دارد تولید خودروهای “سیتروئن” را در ایران تا سال ۲۰٢۱ به ۱۵۰ هزار دستگاه در سال برساند.

مناسبات دو شرکت فرانسوی و ایرانی “سیتروئن” و “سایپا” قدمتی طولانی دارد و شرکت “سیتروئن” از سال ۱۳۴۵ در ایران خودرو تولید کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ در ٢۱ ژوئن گذشته دو شرکت “پ اس آ” و “ایران خودرو” با امضای قراردادی تصمیم گرفتند تولید “پژو” را در ایران ازسربگیرند. سرمایه گذاری مشترک دو شرکت طی پنج سال به ۴۰۰ میلیون یورو بالغ خواهد شد. به موجب این قرارداد تولید مدل های ۲۰۸، ۲۰۰۸ و ۳۰۱ پژو در نیمۀ دوم سال ۲۰۱۷ در ایران آغاز خواهد شد. هدف این شرکت مشترک تولید ٢۰۰ هزار خودرو در سال است.

تولید خودرو در ایران که در سال ۲۰۱۱ به ۱ میلیون و ۶۵۰ هزار دستگاه در سال می رسید در پی تحریم های بین المللی بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت. در سال ٢۰۱۴ تولید خودرو در ایران به ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه رسید. شرکت فرانسوی “پ اس آ” امیدوار است که در سال جاری میلادی تولید خودرو در ایران به ۱ میلیون و ٢۰۰ هزار دستگاه در سال برسد.