بسیاری از سوپرمارکتهای زنجیرهای کویت، مواد غذایی ایرانی را به دلیل حمایت جمهوری اسلامی از رژیم اسد تحریم کردهاند. اسلامگرایان کویتی نیز علیه دخالت حزبالله لبنان در بحران سوریه دست به تظاهرات زدهاند.
به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان از دویچه وله ؛ دستکم ۹ تعاونی از مجموع ۵۰ تعاونی عرضه کالا در کویت، با انتشار آگهی در رسانههای محلی اعلام کردهاند که فرآوردههای ایرانی را در اعتراض به حمایت دولت جمهوری اسلامی از رژیم سوریه، از فهرست فروش خود حذف کردهاند.
بازار خرده فروشی کویت، عمدتا تحت نظارت انجمن تعاونیهای کویت قرار دارد.
در یکی از آگهیهای مندرج در رسانهها عنوان شده که قدم بعدی در اجرای این تحریم، اخراج کارگران ایرانی شاغل در این تعاونیها و لغو مجوز اقامت آنها خواهد بود.
حدود ۵۰ هزار ایرانی در کویت سرگرم کارند که اکثرشان به مشاغلی غیرتخصصی با حقوق پایین اشتغال دارند. در عین حال، صادرات ایران به کویت حجم بالایی ندارد و بیشتر شامل ماهی و فرآوردههای غذایی میشود.
به موازات اعتراض تعاونیهای کویت به حمایت جمهوری اسلامی از سوریه، گروهی از اسلامگرایان این کشور نیز در واکنش به کمک حزبالله لبنان به رژیم سوریه در سرکوب شورشیان این کشور، در برابر سفارت لبنان در کویت تجمع کردند.
در این تجمع، تظاهرکنندگان پوسترهای حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان را به آتش کشیدند.
مسلمانان سنی که ۷۰ درصد جمعیت ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری کویت را تشکیل میدهند، از سرکوب سنیهای سوریه توسط رژیم اسد و حمایتهای ایران و حزبالله از این رژیم به خشم آمدهاند.
روحانیان سنی کویت، کارزاری از طریق اینترنت و مساجد برای جمعآوری کمک مالی جهت شورشیان و شهروندان سوری به راه انداختهاند. چند شیخ تندروی کویتی نیز خواستار تامین لجستیکی و تسلیحاتی ۱۲۰۰۰ رزمنده و اعزام آنها به سوریه شدهاند.
شورای همکاریهای خلیج نیز پیش از این و در روز دوشنبه (۱۰ ژوئن/۲۰ خرداد) اعلام کرده بود که تدابیری علیه حزبالله لبنان به کار خواهد بست. در بیانیه این شورا آمده که ادامه رفتار حزبالله میتواند در اجازه اقامت دائم اعضای آن در کشورهای عضو شورا و معاملات تجاری و مالی با آنها، تاثیر سوء بگذارد.
اعضای شورای همکاریهای خلیج عبارتند از بحرین، کویت، عمان، عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی.