ایرباس شانسی برای ماندن در قرارداد با جمهوری اسلامی نمی‌بیند

0
169

به دلیل تحریم‌های آمریکا، شرکت هواپیماسازی ایرباس شانسی برای ماندن در قرارداد تحویل هواپیما به جمهوری اسلامی نمی‌بیند. مدیرعامل این شرکت اما گفت منتظر بررسی جزئیات  تحریم‌های جدید هستیم.

به دلیل تحریم‌های آمریکا، شرکت هواپیماسازی ایرباس به احتمال زیاد به قراردادی متعهد نخواهد ماند که با جمهوری اسلامی بسته است.

مدیر عامل ایرباس، گیوم فاوری، در گفت‌وگویی به روزنامه هامبورگر آبند بلت گفت: « به هر حال ما منتظر بررسی جزئیات تحریم‌های جدید هستیم. اما به احتمال قوی، امکان تحویل ۹۷ هواپیمای باقی‌مانده به جمهوری اسلامی را نخواهیم داشت.»

 این در حالی است که شرکت هواپیمایی دولتی ایران (هما) برای بهبود ناوگان فرسوده‌اش به تحویل هواپیماهای جدید نیازمبرم دارد.

جمهوری اسلامی دسامبر ۲۰۱۶ قراردادی با شرکت هواپیماسازی ایرباس برای خرید ۱۰۰ فروند هواپیما به ارزش ۱۸ میلیارد دلار یورو امضا کرده بود. جمهوری اسلامی تا کنون سه فروند از این هواپیماها را دریافت کرده است و قرار است تا سال ۲۰۲۴ بقیه آنها را تحویل بگیرد.

 قرارداد جمهوری اسلامی با ایرباس از این رو شامل تحریم‌های آمریکا می‌شود که قسمتی از قطعات هواپیماهای ایرباس در آمریکا تولید می‌شوند.

 در ادامه گفت‌وگو فاوری مشکلات در تحویل موتورهای جت با برد متوسط را از “مشکلات بزرگ این شرکت” خواند.

 در حال حاضر ۱۰۰ جت آماده ساخت ایرباس وجود دارند که فقط موتورهای آنها تعبیه نشده است. این مدیرارشد شرکت ایرباس امیدوار است سازندگان موتورآنها را هر چه زودتر تولید کنند و تا آخر سال میلادی هیچ جتی بدون موتور نماند.

به گزارش دویچه وله؛ پس از امضای توافق هسته‌ای (برجام)، جمهوری اسلامی با شرکت‌های هواپیماسازی ایرباس و بوئینگ قرارداد امضا کرد. در پی اعلام خروج آمریکا از برجام در روز هشتم مه ۲۰۱۸، استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد که با تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از برجام، قراردادهای بوئینگ و ایرباس با جمهوری اسلامی نیز لغو خواهد شد.