اولتیماتوم جدید “اف‌ای‌تی‌اف” به جمهوری اسلامی برای تصویب نهایی دو کنوانسیون “پالرمو” و “سی‌اف‌تی”

0
263

گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی و تامین مالی تروریسم “اف‌ای‌تی‌اف” روز جمعه ١۸ اکتبر/۲۶ مهر در بیانیه‌ای با توجه به عدم تصویب نهایی دو کنوانسیون پالرمو و مبارزه با تامین مالی تروریسم، “سی‌اف‌تی” از سوی ایران به این کشور هشدار داد.

“اف‌ای‌تی‌اف” اعلام کرد که در صورت عدم اقدام لازم از سوی جمهوری اسلامی تا ماه فوریه/بهمن آینده، نام این کشور دوباره به فهرست سیاه این گروه بر خواهد گشت و “اف‌ای‌تی‌اف” از تمامی کشورهای عضو این گروه که تقریباً اکثریت کشورهای جهان را در بر می گیرد، خواهد خواست تا اقدامات جدید مقابله‌ای علیه جمهوری اسلامی اعمال کنند.

گروه ویژه اقدام مالی در اجلاس این هفته خود در پاریس، ضمن بررسی آخرین وضعیت جمهوری اسلامی، با توجه به عدم تصویب نهایی دو کنوانسیون پالرمو و مبارزه با تامین مالی تروریسم، دو دسته اقدام جدید مقابله ای علیه جمهوری اسلامی وضع نمود که با توجه به تصویب یک اقدام مقابله‌ای دیگر در خرداد ماه گذشته، مجموعا سه اقدام علیه جمهوری اسلامی وضع شده است.

این نهاد بین‌المللی در بند جداگانه ای به جمهوری اسلامی هشدار داد که اگر تا قبل ازفوریه/ بهمن ماه آینده این دو کنوانسیون نهایی نشوند، کلیه اقدامات مقابله‌ای علیه جمهوری اسلامی وضع خواهند شد و عملا وضعیت جمهوری اسلامی به پیش از خرداد سال ۱۳۹۵ باز خواهد گشت. به دیگر بیان این آخرین مهلت “اف‌ای‌تی‌اف” به جمهوری اسلامی است و فرصت جمهوری اسلامی برای تصویب قوانین لازم دیگر تمدید نخواهد شد.

این چندمین باری است که این گروه به جمهوری اسلامی برای اصلاح قوانین این نهاد بین المللی مهلت می دهد.

نام جمهوری اسلامی پس از انجام برخی اقدامات مثبت این کشور در تطبیق قوانین خود با موازین این گروه از سال ۱۳۹۵ از فهرست سیاه “اف‌ای‌تی‌اف” تعلیق شده بود. جمهوری اسلامی برای خروج دایمی از فهرست سیاه این گروه می بایست قوانین داخلی خود در ارتباط با مقابله با پولشویی (کنوانسیون سازمان ملل در مبارزه با پولشویی موسوم به سی اف تی) و مبارزه با جرایم سازمان یافته (کنوانسیون پارلرمو) را اصلاح و تصویب کند.

دو لایحه کنوانسیون‌های پالرمو و تامین مالی تروریسم (سی اف تیCFT) در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، اما به دلیل مخالفت در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام مراحل نهایی خود را طی نکرده‌اند. اصلاح و تصویب این دو قانون به دلیل اختلافات در مجمع تشخیص مصلحت نظام تا کنون به عهده تعویق افتاده است.

به گزارش رادیوفرانسه؛ “اف‌ای‌تی‌اف”همچنین به پاکستان تا فوریه ۲۰۲۰ مهلت داد تا قوانین خود را برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم تصویب و نهایی کند.