چندی پیش در خبری آمده بود؛ که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در سه مرحله به کشف سه محموله طلا، که از ایران به سوی شیخ نشین امارات متحده عربی می رفته، و از آنجا به داخل ایران می آمده شده است. حبیب الله حقیقی، مسؤل این ستاد، به خبرگزاری ” ایسنا ” در مورد کشف شدن این سه محموله قاچاق طلا، در استان های هرمزگان، بوشهر و آذربایجان غربی چنین توضیح داده است: محموله کشف شده در استان هرمزگان، به ارزش 32 میلیارد و 300 میلیون تومان، و 214 کیلوگرم طلا بزرگترین آنها بوده است. این محموله قاچاق که در آبهای خلیج فارس کشف گردیده؛ قرار بوده است که همراه با بار سیب زمینی به امارات متحده عربی برود!
دومین آنها محموله ای است؛ به وزن 24 کیلوگرم طلا، و به ارزش یک میلیارد و 700 میلیون تومان، که قرار بوده از امارات به داخل ایران فرستاده بشود؛ این کشف در مرز بوشهر به عمل آمده است. و آخرین محموله این سه قاچاق نیز، که در مرز استان آذربایجان غربی کشف شده؛ وزن آن 17 کیلوگرم، و ارزش آن به مبلغ 3 میلیارد تومان می باشد. این طلاها که درون کپسول گاز ” سی ، ان ، جی ” در یک اتومبیل جاسازی شده، قرار بوده است که از طریق مرز استان آذربایجان غربی وارد ایران گردد!
با توجه به ارقام بالا، در مجموع 41 کیلوگرم طلا در حال ورود به داخل ایران بوده است؛ در حالی که 214 کیلوگرم طلا، از داخل ایران به امارات می رفته، که در آنجا مصرف گردد؛ و یا به کشوری دیگر ارسال شود. ” والله اعلم باالصواب “! در رابطه با ارزش پولی آنها نیز، 32 میلیارد و 300 میلیون تومان به خارج می رفته، در حالی که فقط 4 میلیارد و 700 میلیون تومان به داخل ایران می آمده است!
در این تناسب ریاضی، پاسخ چه درست و چه نادرست باشد؛ برای ایرانیان از هر قشر و طبقه ای که باشند؛ جز تأسف و اندوه حاصل دیگری پدید نمی آورد. اما نکته ای در این رفت و آمدهای سه مورد قاچاق نقل شده وجود دارد؛ که موجب ازدیاد حسرت و حرمان آدمی می گردد. به پندار من، و با شناختی که از سودجوئی های برادران قاچاقچی در کشورمان داریم؛ طلائی که در یک محموله 214 کیلوگرمی، از ایران به امارات قاچاق می شده است؛ با طلاهائی که با وزن 41 کیلوگرم، در دو مرحله از امارات به داخل ایران می آمده؛ به لحاظ جنس و مرغوبیت تفاوت زیادی دارند. طلای ایران یکی از مرغوب ترین طلاهای جهان است. این کالای مرغوب و ممتاز را، با آن حجم و وزن زیاد، از داخل به خارج می برده اند؛ تا استفاده مادی زیادی داشته باشند. و آن دو محموله طلائی که به داخل وارد می گشته، نامرغوب و بسیار پائین تر از طلای ایرانی است!
به احتمال زیاد قاچاقچیان، که عمدتا باید خود دولتی ها و سپاهی ها باشند؛ در باره نوع مرغوبیت هر دو مورد طلای برون رفته و به درون آمده بالا، پژوهش های کارشناسانه انجام داده اند؛ و کاملا به این مهم پی برده اند؛ و بر همین اساس، کالای با کیفیت را به خارج می برند؛ تا با نرخ بالا و بهره بسیار زیاد تر به همکاران قاچاقچی خودشان در آن سوی مرزها بفروشند. اما کالای بدون کیفیت را، با مبلغی بسیار ارزان تر، از آنها می خرند و به درون کشور می آورند. که تا سود کلانی در این داد و ستدهای غیر قانونی نصیب خویش نمایند!
چرا؟ زیرا آنها به خوبی می دانند؛ که مردم ایران، در مورد هیچ موضوعی اهل تحقیق و بررسی و مطالعه نیستند. همین که رنگ آن فلز زرد طلائی می باشد برای شان کافی است. و هیچ توجه ای به نوع مرغوبیت و میزان کیفیت کالائی که می خرند تا به مصرف برسانند ندارند. از اینرو، متأسفانه دست شان برای دست کم گرفتن شعور مردم ایران کاملا باز است!
بیشترین مصرف کننده طلا معمولا خانم ها هستند؛ خانم های ایرانی، که خودشان طلاترین طلاهای دنیا می باشند؛ برای یک بار هم که شده، دو قطعه طلای کوچک و بزرگ را، روی هم بگذارند و مشاهده بکنند. که طلا روی طلا هیچ زیبائی و جلوه ای ندارد. بر این اساس، اگر تمامی طلاهای گیتی را هم به خودشان بیاویزند؛ کمترین جلوه ای نخواهند داشت. فقط اجازه داده اند که مشتی دزد و ناجوانمرد، به شعور ایشان اهانت بکنند؛ و پول آنها را به حساب های بانکی خودشان سرازیر نمایند. همین و بس!
محترم مومنی