افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت داروی بیماران پیوند کلیه

0
214

داریوش آرمان (رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی) نسبت به افزایش قیمت داروهای بیماران دیالیزی و پیوند کلیه هشدار داد.

آرمان با تاکید بر اینکه مشکل اصلی گران شدن دارو است، گفت: افزایش ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی قیمت دارو را از اسفندماه سال ۹۶ تا این لحظه شاهد هستیم؛ البته وزارت بهداشت اعلام کرد که طبق تعرفه‌ها عمل می‌کند، اما همانطور که گفتم؛ موضوع اصلی گران شدن خودِ دارو است.

وی تصریح کرد: داروهایی که بیماران پیوند کلیه مصرف می‌کردند، اوایل امسال برای یک دوره ۱۳۰ هزار تومان بود که ناگهان به ۲۶۰ هزار تومان و در نهایت به ۳۲۰ هزار تومان رسیده است. این دارو برای بیماران پیوند کلیه پرمصرف نیز هست.

رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی خاطرنشان کرد: تمام داروهای بیماران پیوندی و دیالیزی گران شده است و دست کم صد در صد افزایش و برخی از داروها نیز تا ۲۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است.این مسئله رسما به وزارت بهداشت و حتی به وزارت کار منتقل و اعلام شده که هزینه داروهای بیماران دیالیزی و پیوند کلیه کمرشکن شده است.

آرمان با اشاره به اینکه بخشی از داروها که تحت پوشش بیمه‌ها نیست، بسیار گران شده است، گفت: بیماران دیالیزی جزو بیماران خاص هستند که مزایای بیمه‌ای دارند، اما برخی از داروهای آنها تحت پوشش بیمه نیست، و مشکل اصلی‌تر این است که بیماران پیوند کلیه باید برای زنده ماندن و زنده نگه‌داشتن عضو پیوندی هر روز باید داروهای مختلفی را مصرف کنند، اما متاسفانه به محض اینکه وارد چرخه پیوند کلیه شده و عمل پیوند را انجام می‌دهند، از شمول بیماران خاص خارج می‌شوند و باید هزینه دارو را بپردازند و این در حالی است که  برخی از داروهای حیاتی بیماران پیوند کلیه چون خارجی است، اصلا مشمول بیمه نیست،.

وی خاطرنشان کرد: در بین بیماران دیالیزی افرادی هستند که ماهیانه تا یک میلیون تومان هزینه دارو پرداخت می‌کنند و مشکل جدی‌تر این است که با توجه به وضعیت گرانی دارو برخی از بیماران که شرایط پیوند کلیه را دارند و نوبت آنها فرا رسیده، اعلام می‌کنند که با شرایط دیالیز راحت‌تر هستیم، چون امکان پرداخت هزینه‌های دارویی و مراقبت‌های بعد از پیوند را ندارند و برای آنها این هزینه‌ها سنگین و گران است و به همین خاطر ترجیح می‌دهند در شرایط دیالیز باقی بمانند.

آرمان با بیان اینکه یک بیمار دیالیزی هفت برابر بیمار پیوند کلیه‌ برای دولت، بیمه‌ها و کشور هزینه دارد، گفت: امروز هزینه هر بار دیالیز حدود ۳۰۰ هزار تومان است که اگر این عدد را ضرب در ۳۱ هزار بیمار دیالیزی کنید که باید هفته‌ای سه بار دیالیز شود، در نهایت به رقم سرسام‌آوری می‌رسید که این رقم روزانه ۴.۵ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: این در حالی است که هزینه پیوند کلیه بسیار کم است و اگر بیمار پیوند کلیه‌ شود، عملا این هزینه‌های سرسام‌آور از دوش دولت برداشته می‌شود، کیفیت زندگی بیماران افزایش پیدا می‌کنند و تعداد مراجعات به بیمارستان‌ها به حداقل ممکن می‌رسد و سوال اینجاست چرا بیمه‌ها و وزارت بهداشت و در نهایت دولت فکری به حال این مساله نمی‌کنند و برای آن برنامه‌ریزی انجام نمی‌دهد که آمار پیوند را طی دو یا سه سال افزایش دهند و هزینه‌های داروهای آن را تامین کنند و در نهایت رقم ۴.۵ میلیارد تومان در روز را که برای بیماران دیالیزی می‌شود، آن هم با تحمل آن همه رنج، کاهش دهند؟

به گزارش ایلنا؛ رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی گفت: باخبر شدیم که یکی از داروهای پرمصرف برخی بیماران دیالیزی نایاب شده است، بیماران ما به دنبال این دارو هستند و این دارو حتی در داروخانه ۱۳ آبان و هلال‌احمر که محل اصلی توزیع آن است، نیز موجود نیست و با این وضعیتی که پیش می‌رود خوشبین نیستیم که بازار دارویی آرامی داشته باشیم. بنابراین هم با کمبود دارو مواجه هستیم و هم با افزایش قیمت داروها که بسیار نگران کننده است.