اعتصاب غذا هشت درویش و ادامه برگزاری دادگاه‌ زندانیان عقیدتی بدون حضور وکلا

0
318

همسر محسن عزیزی درویش زندانی گفت همسر او به همراه هفت درویش دیگر در زندان ندامتگاه بزرگ تهران در اعتراض به وضعیت‌شان در زندان و ادامه محدودیت‌ها برای رهبرشان (نورعلی تابنده) اقدام به اعتصاب غذا (تر)  کرده‌اند. به گفته نیلوفر دولتشاه این دراویش اعلام کرده‌اند تا ادامه این وضعیت دست از اعتصاب غذا برنخواهند داشت.

محمدعلی کرمی، مصطفی شیرازیان، ظفرعلی مقیمی، محسن عزیزی، حسین فهیمی، محمدباقر مقیمی، علیرضا قاسمی و سیدحسین هاشمی دراویشی هستند که در اعتصاب غذا به سر می‌برند. به گفته نیلوفر دولتشاه همسر محسن عزیزی او از تاریخ ششم خرداد ماه اعتصابش را آغاز کرده است. همچنین ظفرعلی مقیمی در حال حاضر ۶۵ روز است که در اعتصاب غذا به سر می‌برد. و دراویش دیگر نیز در روزهای ششم خرداد و روزهای بعدتر از آن به اعتصاب پیوسته‌اند.

براساس گفته‌های برخی از خانواده‌های دراویش دستگیر شده،  جمعی از دروایش که تعداد آنها تا ۳۰۰ نفر تخمین زده می‌شود، در شامگاه ۳۱ بهمن و صبح اول اسفند ماه همراه با ضرب و شتم بازداشت شدند. دراویش مرد همگی پس از مداوای سرپایی یا چند روز در بیمارستان به زندان ندامتگاه تهران بزرگ منتقل شدند و تاکنون در آنجا به سر می‌برند. همچنین ۱۱ زن درویش به زندان قرچک ورامین منتقل شدند که از بین آنها شهناز کیان‌اصل به دلیل وضعیت وخیم جسمی در تاریخ  چهارم ردبیهشت ماه با قرار وثیقه آزاد شد.

نیلوفر دولتشاه همسر محسن عزیزی گفت در بین اعتصاب‌کنندگان ظفرعلی مقیمی به دلیل طولانی شدن اعتصاب حالش وخیم است و محمدعلی کرمی نیز به علت بیماری قلبی اعتصاب غذا برایش مشکل‌ساز شده است.

اجازه ندادن به وکلا در دادگاه‌ها به بهانه امنیتی بودن پرونده‌ها

نیلوفر دولتشاه گفت پرونده‌های دراویش مرد همگی به دو شعبه ۱۵ و ۲۶ دادگاه انقلاب به تربیت به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی و ماشالله احمد‌زاده واگذار شده است. همچنین به گفته خانم دولتشاه به همگی دراویش تفهیم اتهام شده و در حال حاضر دادگاه‌های آن‌ها در حال برگزاری است و حکم تعدادی از آنها نیز ابلاغ شده است.

با این حال به گفته این درویش هیچ‌کدام از این وکلا اجازه مطالعه پرونده، ملاقات با آنها در زندان، شرکت در جلسه تفهیم اتهام و حتی در جلسه دادگاه‌هشان را نداشته‌اند.

خانم دولتشاه در توضیح بیشتر گفت:‌ «خانواده دراویش زندانی ۱۴ وکیل برای آنها انتخاب کردند اما هیچ‌کدامشان تاکنون موفق به دیدار با موکلان خود، مطالعه پرونده و یا دفاع در روز دادگاهشان را نداشته‌اند. مشخصا به ما اعلام شد که چون پرونده زندانیان امنیتی است آنها حق داشتن وکیل را ندارند. اما دراویش آدم‌های سیاسی نیستند و کاری که کرده‌اند امنیتی به حساب نمی‌آید. آنها فقط در اعتراض به حصر رهبرشان نورعلی تابنده در مقابل خانه او تجمع کرده و خواستار رفع محدودیت‌های او و آزاد شدن دراویش زندانی بودند که بازداشت شدند.»

نیلوفر دولتشاه ادامه داد:‌ «دراویش در طول تاریخ نشان داده‌اند که حرکت‌شان سیاسی نیست بلکه اعتقادی است. آنها فقط خواستار رعایت حقوق‌شان به عنوان یک اقلیت مذهبی هستند اما متاسفانه پرونده‌های آنها تحت جرایم امنیتی نام گرفته و از حق داشتن وکیل حتی در دادگاه هم محروم شده‌اند.»

او با اشاره به برگزاری دادگاه همسرش بدون وکیل گفت: «محسن روز ۱۳ خرداد ماه دادگاه داشت. او را از زندان به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب آوردند. اما به وکیلش اجازه ورود به دادگاه را ندادند. دادگاه او بدون وکیلش برگزار شد. قاضی احمدزاده به او گفته بود ظرف ۲۰ روز حکمش ابلاغ می‌شود.»

به گفته همسر محسن عزیزی او متهم به اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی است.

نیلوفر دولتشاه با تاکید بر اینکه تفهیم اتهام بیش از ۳۰۰ درویش مرد تمام شده و در حال حاضر دادگاه‌های آنها به شکل گروه گروه برگزار می‌شود به کمپین گفت:‌ «در ابتدا تعدادی از دراویش را برای تفهیم اتهام به دادگاه می‌بردند اما بعد برگه‌های حاوی اتهام‌هایشان به زندان فرستاده می‌شد که امضا کنند. تفهیم اتهام محسن نیز به شکل کتبی به او در زندان داده شد و او امضا کرد. تمام دراویش متهم به اتهاماتی نظیر اخلال در نظم عمومی و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی هستند. برخی از آنها به حمل سلاح گرم و یا سرد نیز متهم شده‌اند. این روزها، روزانه هفت نفر را از زندان به دادگاه انقلاب برای تشکیل دادگاه بدون وکیل می‌فرستند.»

این درویش ادامه داد: «تاکنون حکم  حدود ۶۰ نفرشان ابلاغ شده، حکم‌های صادر شده شامل چند سال زندان، شلاق، ممنوعیت خروج از کشور و چند سال تبعید است.»

اجازه ملاقات بیش از یک ماه بازداشت 

همسر محسن عزیزی با تاکید بر اینکه دفتر دادستانی تهران پس از یک ماه و نیم بازداشت در تاریخ ۱۰ فروردین ماه اجازه ملاقات خانواده‌ها را با زندانیان خود داده است  گفت: «تمام دراویشی که شب ۳۱ بهمن و صبح اول اسفند ماه بازداشت شدند مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفتند. همسر من دماغش و سرش با باتوم در زمان بازداشت شکسته شد. او را بدون حتی بخیه زدن به زندان منتقل کردند. الان سرش به دلیل اینکه بخیه نخورده گوشت اضافه آورده و دماغش هم کج شده است. از آنجایی که وضعیت همگی‌شان بد بوده به ما اجازه ملاقات ندادند تا یک ماه و نیم بعد که توانستیم آنها را کابینی ملاقات کنیم. حالا هم با زدن برچسب امنیتی، آنها را از داشتن حق وکیل و برگزاری دادگاه قانونی محروم کرده‌اند.»

فقدان وسایل بهداشتی و اولیه زندگی در ندامتگاه تهران بزرگ

همسر محسن عزیزی گفت دراویش زندانی همگی در سه بند ندامتگاه تهران بزرگ نگهداری می‌شوند: «آنجا بند به تیپ معروف است، دراویش در سه تیپ دو، سه و چهار نگهداری می‌شوند. اما همگی آنها در شرایط نامساعدی به سر می‌برند و این شرایط برای زندانیان بیمار به شدت نگران‌کننده است.»

نیلوفر دولتشاه درباره این زندان گفت:‌«متاسفانه آب آشامیدنی از لوله‌های آب قابل خوردن نیست. آب معدنی را باید خریداری کنند که فروشگاه زندان تقریبا دو سه برابر بیرون می‌فروشد. آب گرم برای حمام فقط روزی دو ساعت وجود دارد که اغلب هم نیمه شب است. قابل تصور است که با حجم بالای زندان خیلی از زندانیان قادر به حمام کردن برای مدت طولانی نیستند. هنوز پس از گذشت بیش از سه ماه بازداشت روی موکت می‌خوابند و حتی در فصل تابستان بندها کولر ندارد. از نظر درمان و بهداری هم که اوضاع بسیار بدی دارند.»

به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان به نقل از کمپین حقوق بشر در ایران؛ همسر محسن عزیزی در ادامه گفت: «خانواده‌ها موافق بودند هر کدام مبلغی را پرداخت کنند تا برایشان دارو، کولر و وسایل بهداشتی بخریم اما متاسفانه مسوولان زندان اعلام کردند هیچ وسیله‌ای، حتی دارو را از ما قبول نمی‌کنند.»