اعتصاب غذای خشک هنگامه شهیدی در اوین

0
239

ناهید کرمانشاهی، مادر هنگامه شهیدی، روزنامه‌نگار، که از شامگاه ۱۹ اسفند ماه در بازداشت به سر می‌برد گفت که این روزنامه نگار در بند ۲۰۹ زندان اوین دست به اعتصاب غذای خشک زده و وضعیت جسمانی اش بعد از ۲۴ روز اعتصاب به شدت وخیم است.

خانم کرمانشاهی که شنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۶ تلفنی با هنگامه شهیدی در زندان تماس تلفنی داشته گفت که او در حضور بازجویش گفته است “اگر اتفاقی برای من بیفتد آقای رئیس جمهور و وزارت اطلاعات و دادستانی و قوه قضائیه مسول مرگ من هستند.”

هنگامه شهیدی، روزنامه نگار و فعال سیاسی اصلاح طلب که برای شرکت در مراسم ختم مادربزرگ خود از تهران به مشهد رفته بود شامگاه ۱۹ اسفند ماه از سوی ماموران امنیتی در مشهد و با پرواز هوایی به تهران منتقل شد و پس از آن به بند ۲۰۹ زندان اوین فرستاده شده است. این روزنامه نگار از زمان بازداشت در اعتراض به بازداشت غیرقانونی خود دست به اعتصاب غذا زده است. او در نامه‌ای که با دستخط خودش چند روز پس از بازداشتش منتشر شد نوشته بود که  تا آزادی خود دست از اعتصاب برنمی‌دارد. ۲۴ روز بعد از بازداشت هنگامه شهیدی، مادر او به کمپین گفت که دخترش از روز بازداشت در اعتصاب غذا به سر می برده و حالا اعتصاب اش را تبدیل به اعتصاب خشک کرده است.

ناهید کرمانشاهی، مادر هنگامه شهیدی، شنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۶ در مصاحبه با کمپین از تماس تلفنی این روزنامه نگار از بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد و گفت: «امروز هنگامه زنگ زد، خیلی اوضاعش خراب بود. قلبش درد می کند، توان راه رفتن ندارد، می گفت من نهایت سه چهار روز بتوانم دوام بیاورم. اعتصاب خشک را شروع کرده است. گفت وصیت نامه ام را داده ام دست بازجو. گفتم هنگامه نکن این کار را من طاقت نمی آورم. گفت در دو برگ وصیت نامه ام را به بازجو داده و گفته ام که باید به دست خانواده ام بدهد. به بهداری و بازجو هم گفته‌ام اگر اتفاقی برای من بیافتد شما باید جواب بدهید. کسانی که در راس کار هستند باید جواب دهند. آقای رئیس جمهور و وزارت اطلاعات و دادستانی و قوه قضائیه مسول مرگ من هستند.»

به گفته خانم کرمانشاهی، «هنگامه در حضور بازجویش حرف می زد نمی دانم بازجویش به او چی میگفت اما هنگامه گفت که دیگر توان راه رفتن ندارد و خودش را روی زمین می کشد. به من گفت اینها را به همه بگو و مدیون من هستی اگر نگویی. گفت بگو به من یک ملاقات هم نداده اند در حالیکه به یک اعدامی هم ملاقات می دهند. گفت من جرمی مرتکب نشده ام و هیچ چیزی را قبول نمی کنم.»

مادر هنگامه شهیدی گفت: «هنگامه گفت زیر ساعت‌ها بازجویی دهنم خشک می شود، اینقدر بازجویی می شوم توان ندارم. گفت خیلی چیزها به من می گویند که جرمت این است اما من هیچ کدام را قبول نکردم. امروز حتی اگر بمیرم هم نمی گذارم سرم به من بزنند. داشتند او را  می بردند بهداری که گذاشته بودند زنگ بزند و بازجویش کنارش بود وقتی حرف می زد گفت نمی گذارم از امروز سرم هم بزنند. از همه حلالیت طلبید گفت لباس سفید بپوش مرغ سحر برایم بخوان. گفتم هنگامه نکن ..  گفت یک ماه بیشتر نمی توانند بازداشت موقت نگه دارند و یا باید توی خانه باشم یا توی قبرستان هستم و اعضای بدنم را اهدا کنید.»

خانم کرمانشاهی که برای پی گیری پرونده دخترش بارها به دادسرای رسانه مراجعه کرده به کمپین گفت: «اصلا کسی در دادسرا نیست همه رفته‌اند تعطیلات و نیستند. در تعطیلات یک هفته‌ای رفتم دادستانی و بازپرس هنگامه یعنی آقای قاسم زاده نبود. چند دقیقه ای آقای قطبی (رئیس دادسرای رسانه) را توانستم ببینم گفتم این بچه وضعیت اش خراب است و می گوید چون من کاری نکرده‌ام و جرمی ندارم لب به هیچ چیزی نمی زنم. آقای قطبی گفت باید بازپرس‌اش بیاید و تا پانزدهم هم بازپرس‌اش نمی‌آید.»

به گفته مادر هنگامه شهیدی، این روزنامه نگار همچنان به صورت رسمی از داشتن وکیل هم محروم است. خانم کرمانشاهی به کمپین گفت: «من اصلا نمی دانم جرم بچه‌ام چی است نه خودش می‌داند و نه ما. آقای ترک همدانی، وکیل هنگامه هم که به دادسرا می‌رود می گویند هنوز صلاحیت او برای وکالت پرونده هنگامه تایید نشده. یعنی هنگامه هنوز به صورت رسمی وکیل هم ندارد. آقای همدانی چهاردهم فروردین باز هم مراجعه خواهد کرد. به هنگامه هم گفتم که من تازه قلبم بالون زده ام و حالم از امروز صبح حالم خراب تر شده. نگران هنگامه هستم و نمی دانم چه باید بکنم هیچ کسی نیست که جوابی بدهد. هنوز پرونده روی میز بازپرس هنگامه است و هنوز ما نمی دانیم جرم اش چی است.”

تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری می‌گوید: «در جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی و همچنین جرائم سازمان یافته که مجازات آنها مشمول ماده ۳۰۲ این قانون است در مرحله تحقیقات  مقدماتی طرفین دعوا وکیل با وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تایید رییس قوه قضاییه  باشد انتخاب می‌نماید. اسامی وکلای مذبور توسط رییس قوه اعلام می‌گردد.»

مادر هنگامه شهیدی، روز چهارشنبه ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۵  به کمپین گفته بود که  این روزنامه نگار مشکل قلبی دارد دو سه ماه پیش به خاطر وضعیت قلبش، پزشکان او را حتی از فضای مجازی هم منع کرده بودند و همه گوشی‌هایش را قطع کرده بود و هیچ کاری نمی کرد.

هنگامه شهیدی در نامه‌ای «سرگشاده» خطاب به حسن روحانی، رییس جمهور ایران که در روزهای پیش از بازداشت خود نوشته و روز سه شنبه ۲۴۴ اسفند ماه در صفحه اینستاگرامش منتشر شده است، در اعتراض به عملکرد حسن روحانی و بازداشت مجدد روزنامه نگاران و فعالان سیاسی در ماه های نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری نوشته است: «شما قرار بود در روزهای پس از خفقان دوره احمدی نژاد راه نفس اصلاح طلبان باشید نه اینکه مانند احمدی نژاد برای رسیدن به ریاست جمهوری نفس آنها را نیز ببرید.»

این روزنامه نگار با اشاره به اینکه «این نامه سرگشاده» وقتی منتشر می شود که «به طور قطع اینجانب در یکی از بازداشتگاه‌های «وزارت اطلاعات یا سازمان اطلاعات سپاه تحت شدیدترین بازجویی‌ها هستم» از حسن روحانی به عنوان رییس جمهور و رییس قوه مجریه خواسته است تا در مقابل «پرونده سازی‌های بیهوده برای روزنامه نگاران و فعالان سیاسی و مدنی- اجتماعی این کشور بایستد.»

او همچنین با اشاره به اخراج خودش از دانشگاه آزاد رودهن به عنوان مدرس نوشته است: «کجای این منشور می گوید یک استاد دانشگاه را از حق تدریس محروم و تهدید به اسیدپاشی کنند و به علت پی گیری «حقوق شهروندی» از دست رفته اش از «کمیسیون امنیت ملی مجلس» و نهادهای ذی ربط، برایش حکم بازداشت صادر کنند تا صدایش خفه شود؟»

به گزارش خبرنامه ملی ایرانیان به نقل از کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران؛ ناهید کرمانشاهی، مادر هنگامه کرمانشاهی روز چهارشنبه ۲۵ اسفند ماه به کمپین گفته بود: «هنگامه در دانشگاه ورامین تدریس میکرد که از سوی سپاه او را  بیرون کردند و خیلی هم تهدید کردند انگار از ۴ – ۵ ماه پیش ماجرا شروع شده بود انگار نزدیک انتخابات است و می‌خواهند کاری بکنند. من که زیاد نمیدانم. من یک معلم بازنشسته هستم و خودم هم مشکل قلبی دارم که الان به خاطر هنگامه بدتر هم شده است.»