اظهارات تکان دهنده درباره بندر بیروت؛ نگهداری سلاح در کنار نیترات آمونیوم

0
435

در حالی که بسیاری در لبنان خواهان انجام تحقیقات بین‌المللی درباره انفجار بزرگی شده‌اند که 4 اوت 2020 بیروت پایتخت لبنان را لرزانده و صدها کشته و بیش از 5000 مجروح بر جای گذاشت، علی‌رغم مخالفت دولت لبنان با تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی یکی از مشهورترین کارشناسان ایتالیایی اما روایتی جدید از آنچه در بندر بیروت اتفاق افتاده، جایی که 2750 تن از ماده نیترات آمونیوم نگهداری می‌شده را مطرح کرد.

او گفت که انفجار بندر بیروت بیشتر به انفجار انبار سلاح و مهمات شباهت دارد.

از سویی دانیلو کوبی کارشناس ایتالیایی مشهور در زمینه مواد منفجره در گفتگویی که با روزنامه الکورییری دیلا سیرا ایتالیا انجام داده افزود:« معتقدم که سلاح و مهمات جنگی در لحظه وقوع انفجار در بندر بیروت وجود داشت و گواه بر این مدعا ابر نارنجی است که از مکان انفجار به آسمان برخاسته است».

این کارشناس ایتالیایی مشهور در ادامه گفت به نظر می‌رسد که انفجار بندر بیروت شبیه به انفجار انبار اسلحه و مهمات باشد.

او افزود که در مکان حادثه می بایست کاتالیزوری بوده باشد تا منجر به انفجار مواد نیترات آمونیوم شود و الا این همه با هم منفجر نمی‌شد.

او درباره فرضیه انفجار مواد ترقه و گسترش آتش به انبار نگهداری نیترات آمونیوم بر خلاف آنچه که در روزهای گذشته شایع شده بود گفت«مواد آتش‌بازی‌و ترقه‌ها دارای بخش کوچکی از مواد منفجره بوده و مابقی از ورق مقوا و پلاستیک تشکیل شده‌اند و قبل از منفجر شدن صدای سوت تولید می‌کنند که ما هیچ یک از این موارد را در ویدیوهای که از لحظه وقوع انفجار گرفته شده نمی‌بینیم».

ساخت موشک

این کارشناس مواد منفجره ایتالیایی گفت موقعی که نیترات آمونیوم منفجر می‌شود ابر زرد رنگ واضحی از آن به هوا می‌رود اما آنچه در بندر بیروت اتفاق افتاده تنها گلوله‌ای سفید رنگ نبود که در حال وسیع‌تر شدن بود بلکه ستون دود نارنجی رنگ مایل به قرمز روشن نیز از آن برخاسته که این رنگ به طور معمول مربوط به فلز لیتیم است که در ساخت موشک به کار می‌رود.

العربیه نوشت؛ کارشناس ایتالیایی همچنین درباره انفجار بندر بیروت لبنان گفت «آنچه طی این حادثه اتفاق افتاده نگهداری موقت سلاح در بندر بوده که به اعتقاد من طی آن ابتدا انفجاری متوسط رخ داده که باعث وقوع حریق در مخزنی شده که مقادیری مهمات در آن نگهداری می‌شد.