آمریکا از تصمیم کانادا برای قرار دادن سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در فهرست گروههای تروریستی استقبال کرد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پنجشنبه 20 ژوئن به وقت محلی، در نشست خبری این وزارتخانه گفت: «تروریسم و توطئههای مرگبار سپاه پاسداران تهدیدی برای کل جهان محسوب میشود و ما آمادهایم اطلاعات و حمایتهای لازم را به سایر کشورها، که قصد دارند سپاه را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کنند، ارائه دهیم.»
دولت کانادا، سرانجام پس از چند سال کارزار فعالان حقوق بشر، چهارشنبه 30 خرداد، تصمیم گرفت سپاه را در فهرست گروههای تروریستی قرار دهد. به این ترتیب کلیه فعالیتهای مرتبط با سپاه پاسداران در کانادا مورد تعقیب قضایی قرار خواهد گرفت.
خبرنامه ملی ایرانیان به نقل از العربیه نوشت؛ میلر در ادامه اضافه کرد آمریکا آماده ارائه اطلاعات مربوط به فعالیتهای سپاه پاسداران به سایر کشورها است تا این نهاد را در فهرست گروههای تروریستی قرار دهند.
روابط دیپلماتیک ایران و کانادا از سال ۱۳۳۳ (۱۹۵۵ میلادی) آغاز شد. این دو کشور در حال حاضر روابط دیپلماتیک ندارند و سفارت ایتالیا در تهران، حافظ منافع کانادا در ایران است و سفارت سوئیس در کانادا، بهعنوان حافظ منافع جمهوری اسلامی در کانادا عمل میکند.
روابط جمهوری اسلامی و کانادا تنها در دولت نخست سید محمد خاتمی شرایط آرامی را تجربه کرد. رویداد قتل زهرا کاظمی روابط دو کشور را تا پایان دولت دوم وی تحتالشعاع قرار داد و پس از روی کار آمدن دولت محمود احمدینژاد کنار گذاشته شدن سیاست تنشزدایی از دستور کار وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روابط دو کشور بهشدت کاهش یافت و تنشهای فراوانی را شاهد بود.
در ۷ سپتامبر ۲۰۱۲ برابر با ۱۷ شهریور ۱۳۹۱، وزارت امور خارجه کانادا با اعلام بستن سفارت خود در تهران و عنصر نامطلوب توصیف کردن کارمندان سفارت جمهوری اسلامی در این کشور، اقدام به قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی کرد.