هیجده نماینده استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی در اقدامی دستهجمعی استعفا کردند. این اقدام در اعتراض به اعتبارات پیشبینی شده در لایحه بودجه ۹۳ برای استان خوزستان صورت گرفته است.
سید شریف حسینی، یک عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان، با تایید استعفای دسته جمعی ۱۸ نماینده این استان در اعتراض به اعتبارات پیشبینی شده در لایحه بودجه ۹۳ برای خوزستان گفت که نامه استعفای دستهجمعی نمایندگان تقدیم هیأت رئیسه مجلس شده است.
نماینده خوزستان گفت که منتفی شدن این استعفا منوط به تجدید نظر در اعتبارات استان خوزستان است.
وی یادآور شد، “با توجه به اینکه نامه استعفا به هیأت رئیسه تقدیم شده، اصرار دوستان بر اعلام وصول هر چه سریعتر استعفاست، اما آقای باهنر که ریاست جلسه را بر عهده دارند قائل به این هستند که میشود موضوع را مدیریت کرد”.
حسینی اضافه کرد: «ما در بررسی اولیه بودجه ۹۳ متوجه شدیم که متاسفانه اعتبارات منظور شده برای استان خوزستان به نسبت سایر استانها کاهش شدیدی داشته و اگر چه در مورد برخی استانهای دیگر هم این کاهش وجود داشته اما به خوزستان ظلم مضاعفی شده است.»
نماینده مردم اهواز در مجلس در توضیح بیشتر آنچه که در لایحه بودجه سال آینده آمده است گفت: «از جمله فولاد خوزستان که به فروش رفته، اعتبارش را به جاده تهران شمال و بخشی به متروی تهران پرند اختصاص داده شده و پولی که مربوط به استان خوزستان بوده در این استان هزینه نشده است در حالی که سایر شرکتها وقتی به فروش میرسند با پولش در همان استان شرکت خریداری میکنند.»
وی موضوع دیگر مورد اعتراض نمایندگان خوزستان را “اعتبار پیشبینی شده برای انتقال آب در خوزستان” عنوان کرد و گفت: «ما فکر میکنیم با این وضعیت حضور ما به عنوان نمایندگان خوزستان در مجلس ضرورتی ندارد و استعفای دستهجمعی نمایندگان استان هم به همین دلیل تقدیم هیأت رئیسه شده است.»
واکنش هیأت رئیسه مجلس
در پی استعفای جمعی نمایندگان خوزستان، عبدالرضا مصری، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس گفت که تا کنون از هیچ نمایندهای نامهای به هیأت رئیسه مجلس نرسیده است.
مصری افزود: «براساس آئیننامه هر نمایندهای میتواند اعتراض داشته و یا استعفاء کند. ممکن است تلقی استعفاء، اعتراض هم باشد اما نمایندگان میتوانند در قالب تذکر یا اخطار اظهار نظر کنند.»
وی با تاکید بر این که تاکنون نامهای در این زمینه به هیأت رئیسه نرسیده است، گفت: «اگر چنین نامهای به هیأت رئیسه مجلس ارائه شود طبق آئیننامه انجام میشود. البته هنوز چیزی اعلام وصول نشده است.»
این عضو هیأت رئیسه مجلس همچنین گفت: «هیات رئیسه برابر آئیننامه عمل میکند ممکن است استعفاء را بپذیرد اما باید در دستور قرار گرفته و بررسی شود؛ چه بسا این که موضوع مورد اعتراض مشخص شده و به طور کلی منتفی شود، اما در هر صورت اختیار موافقت با استعفاء با مجلس شورای اسلامی است.»