“استارهاپر” آزمایش مهم دیگری را با موفقیت پشت سر گذاشت

0
250

در حالی که کپسول “دراگون” در مسیر بازگشت از سومین سفر خود به ایستگاه فضایی بین‌المللی بود، وسیله نقلیه آزمایشی “استارهاپر”(Starhopper) که در واقع پیش درآمدی بر پرتاب موشک غول آسای “استارشیپ” است، مهمترین آزمایش خود را پشت سر گذاشت.

وسیله نقلیه آزمایشی “استارهاپر” شرکت “اسپیس ایکس” متعلق به “ایلان ماسک” در آخرین آزمایش خود موفق شد روز سه‌شنبه ساعت شش بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۲:۳۰ بامداد چهارشنبه به وقت تهران)  ۱۵۲.۴ متر از سکوی پرتاب “بوکا چیکا”(Boca Chica) اسپیس‌ایکس واقع در تگزاس فاصله گرفته و بالا رفته و سپس با موفقیت به زمین برگردد.

پس از این پرتاب موفق ایلان ماسک در حساب کاربری خود در توئیتر به تیم اسپیس ایکس این دستاورد مهم را تبریک گفت.

به دلیل ساختار موتور “رپتور” استارهاپر  که حاوی سوخت متان است، از ساکنان اطراف مکان سکوی پرتاب خواسته شده بود که موقتاً به یک منطقه دیگر بروند و در حین انجام آزمایش در آنجا حضور نداشته باشند تا از هرگونه خطر احتمالی جلوگیری شود.

موتورهای رپتور

البته قابل ذکر است در ابتدا قرار بود این آزمایش روز دوشنبه(۲۶ اوت) انجام شود اما به گفته ایلان ماسک دقیقا پیش از پرتاب آنها متوجه مشکلاتی در موتور استارهاپر شدند و بنابراین این پرتاب به سه‌شنبه موکول شد.

این آزمایش بزرگترین و مهم‌ترین آزمایش مهمی بود که استارهاپر با موفقیت پشت سر گذاشت زیرا در اوایل تابستان تنها توانست تا حدود ۶۵ فوت (۲۰ متر) از زمین فاصله بگیرد.

به گفته ناسا، اسپیس ایکس قصد دارد آزمایش عمودی موتورهای رپتور استارهاپر را نیز در آینده انجام دهد. تنها در فاصله چند مایلی از محل آزمایش استارهاپر کارکنان اسپیس ایکس در حال ساخت نمونه اولیه فضاپیمای پیشرو مداری “MK۱” و “MK۲” هستند.

این شرکت در حال ساخت “Mk۱” در بوکا چیکا و “Mk۲” در ساحل فلوریدا است. Mk۱ و Mk۲ حداقل مجهز به سه موتور رپتور خواهند شد. آزمایش این نمونه‌های اولیه راه را برای پروازهای عملیاتی استارشیپ که قرار است از اوایل سال ۲۰۲۱ آغاز شود، هموار می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، هدف از طراحی فضاپیمای “استارشیپ” توسط شرکت اسپیس ایکس ارسال انسان‌ها به ماه و مریخ است. در ماه ژانویه سال جاری هنگامی که ایلان ماسک تصویری از نسخه آزمایشی “استارشیپ” را منتشر کرد، توجه افراد بسیاری را به این فناوری جلب کرد و اکنون نسخه آزمایشی این فضاپیما با پشت سر گذاشتن چند آزمایش سبب گشته تا شرکت اسپیس ایکس یک گام به تحقق رؤیای گردشگری فضایی و ارسال انسان‌ها به ماه و مریخ در سال ۲۰۲۴ نزدیک شود.