عصر دوشنبه، بریتانیا، فرانسه و آلمان در نامهای به شورای حکام آژانس بینالمللی با برشمردن تخلفات جمهوری اسلامی از جمله مشخص نکردن منشا اروانیوم کشف شده در تاسیسات اعلام نشده و همچنین عدم اجازه ورود بازرسان ارشد آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پیشنویس قطعنامهای را علیه جمهوری اسلامی به این شورا ارائه کردند.
همچنین از مقامات جمهوری اسلامی خواسته شده تا مفاد بیانیه مشترک با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را اجرا کنند.
نیز از جمهوری اسلامی خواسته شده است تا از تصمیم خود مبنی بر لغو مجوزهای بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی عقبنشینی کند.
محمد اسلامی، رئیس آژانس انرژی اتمی جمهوری اسلامی در اظهاراتی گفت ما در حال کاهش تعهدات برجامی خود هستیم.
یورونیوز و العربیه در گزارش ود نوشتند؛ اسلامی تهدید کرد صدور قطعنامهای علیه جمهوری اسلامی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی با پاسخ جمهوری اسلامی روبرو میشود.
آمریکا اعلام کرد که این کشور در هماهنگی با متحدان اروپایی خود در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد برنامه هستهای جمهوری اسلامی عمل خواهد کرد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره گزارشها از مخالفت واشنگتن با قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی علیه جمهوری اسلامی گفت موضع کشورش وقتی که قطعنامه منتشر شود، مشخص خواهد شد.
او در ادامه گفت نباید انتظار داشته باشید آمریکا با تروئیکای اروپایی که متحدانش هستند، ناهماهنگ باشد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) یک سازمان بینالمللی است که در سال ۱۹۵۷ برای ترویج استفاده صلحآمیز، و جلوگیری از استفاده نظامی، از انرژی هستهای تأسیس شد.
پیشنهاد تأسیس این سازمان را دوایت آیزنهاور رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد (که به سخنرانی اتم برای صلح معروف شد) در سال ۱۹۵۳ مطرح کرد.
شورای حکام از ۳۵ کشور عضو تشکیل شدهاست. مطابق ماده ۶ اساسنامه آژانس، ۱۰ عضو شورا باید حتماً از بین کشورهای پیشرفته و صاحب تکنولوژیهای هستهای و ۷ عضو دیگر از بین کشورهای اروپایی انتخاب شوند. برای خاورمیانه و آسیای جنوبی ۲ نماینده در نظر گرفته شدهاست؛ که امکان افزایش این تعداد وجود دارد.