در حالی که اختلافات و تبادل اتهامها میان چین و آمریکا در ماههای اخیر درباره ویروس جدید کرونا ادامه یافته دو کشور را تا آستانه قطع رابطه پیش برده است، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه اظهار داشت که او در شرایط کنونی دیگر حاضر به ارتباط با همتای چینیاش نیست.
در همین راستا چین جمعه 15 ماه مه 2020 اذعان کرد که به آزمایشگاههای غیر دولتی در این کشور دستور داده تا نمونههای گرفته شده از اولین مبتلایان به ویروس کرونا در مراحل آغازین شیوع آن را از بین ببرند.
روزنامه “South China Morning“ که در هنگ کنگ منتشر میشود به نقل از یک مقام مسئول در کمیته ملی بهداشت چین گفته که اقدام پکن در از بین بردن نمونههای گرفته شده از اولین مبتلایان به ویروس کرونا با هدف پیشگیری از وقوع خطر بر سلامت بیولوژیکی در آزمایشگاهها و جلوگیری از بلایای جانبی ناشی از بیماریهای ناشناس انجام شده است.
این مقام مسئول در کمیته ملی بهداشت چین گفت زمانی که برای اولین بار در ووهان شیوع بیماریی شبیه به التهاب ریوی گزارش شد، آزمایشگاههای چین در سطح ملی سرگرم تحقیق برای شناسایی عامل بیماریزا بودند.
او همچنین گفت که مقامات چینی بنا بر تحقیقات انجام شده و نظر کارشناسان تصمیم گرفتند که بیماری ابتلا به ویروس جدید کرونا را از نوع دوم بیماریهای شدیدا خطرناک طبقهبندی کرده و تدابیر ایمنی بیولوژیک را بر نمونههای جمعآوری شده، جابجایی شده و فعالیتهای آزمایشگاهی به مورد اجرا گذاشته و علاوه بر آن نمونههای اخذ شده را از بین ببرند.
شایان ذکر است روابط چین و آمریکا در دوره اخیر و در پی شیوع همهگیر کرونا که تاکنون باعث جانباختن بیش از 300 هزار تن در سرتاسر جهان شده است تا حدود زیادی متشنج شده است.
چین اکنون در صحنه بینالمللی با اتهامهایی از سوی کشورهای جهان مواجه است که آن را در فاجعه انتشار سریع ویروس کرونا به نقاط مختلف جهان مقصر می دانند.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا بارها چین را متهم کرده بود که در اواخر سال گذشته مانع از تقدیم نمونههای ویروس کرونای اخذ شده از بیماران چینی شده است و آنها را به طور زودهنگام از بین برده است.
از طرفی بنا به یادداشت صادره در فوریه 2020 از سوی کمیته منطقهای بهداشت چین از تمامی کسانی که با نمونههای گرفته شده از اشخاص مبتلا به کرونا تعامل داشتهاند خواسته شده تا بدون موافقت طرفهای ذیربط به تحویل این نمونهها اقدام نکنند.
بنا به این یادداشت از آزمایشگاههای غیر دولتی که نمونههایی را در مراحل آغازین انتشار بیماری کرونا به دست آوردهاند خواسته شده که یا آنها را از بین برده و یا به مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریها ارسال کنند.
بنا به آمار گردآوری شده توسط خبرگزاری فرانس پرس ویروس جدید کرونا تاکنون باعث مرگ بیش از 300 هزار نفر و ابتلای بیش از 4 میلیون و 600 هزار نفر در 196 کشور جهان شده است.
العربیه نوشت؛ این در حالی است که در ایالات متحده آمریکا که بیشترین کشور آسیب دیده از کرونا است تاکنون 85 هزار تن از میان یک میلیون و 401 هزار و 948 نفر مبتلا به ویروس کرونا، جان باختهاند.