ادعای یک ستاره‌شناس ارشد آمریکایی؛می‌توانیم به حیات بیگانه دست یابیم، اما سیاستمداران نمی‌خواهند

0
157

«دکتر ست شوستوک»، منجم ارشد «موسسه ستی» در کالیفرنیا، اعلام کرده می‌توان حیات بیگانه را در فضا یافت اما سیاستمدارها نمی‌خواهند این اتفاق بیافتد.

 بر اساس مقاله‌ منتشر‌شده شوستوک، داده‌ها نشان می‌دهد کهکشان راه شیری 40 میلیارد سیاره با پتانسیل حیات دارد اما یافتن این اجرام کیهانی نیازمند تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و گران‌قیمت است و متاسفانه بخش اعظم این سخت‌افزار شناختی در حوزه فضا وجود ندارد.

به گفته این منجم، به یمن تلسکوپ فضایی کپلر ناسا دانشمندان می‌توانند ادعا کنند کیهان پر از جهان‌های معتدل است و طی دو دهه گذشته هزاران سیاره مدارگرد حول ستاره‌ها کشف شده‌اند.

تحلیل دقیق‌تر داده‌های کپلر نشان می‌دهد از هر ستاره یک مورد می‌تواند از یک سیاره پشتیبانی کند؛ سیاره‌ای که شاید هم‌اندازه زمین بوده و دارای دماهای متوسط مشابه باشد. به عبارت دیگر، کهکشان راه شیری می‌تواند میزبان ده‌ها میلیارد سیاره زمین‌مانند باشد و پذیرفتن این ادعا که تمامی این جهان‌ها عقیم هستند، دشوار است.

شوستوک در مقاله‌اش می‌نویسد: تاکنون بسیاری از تحقیقات برای یافتن حیات غیرمستقیم بوده که از آن میان می‌توان به فرستادن کاوشگرهایی اشاره کرد که کارشان یافتن بهترین مکان‌ها برای حفاری‌کردن مریخ و شاید میکروب‌های فسیل‌شده در زیر سطح عقیم آن است. این‌ها تلاش‌هایی برای یافتن حیات نیستند بلکه پروژه‌هایی جهت یافتن مکان‌هایی‌اند که حیات می‌تواند در آنجا وجود داشته باشد. در این میان، بی‌شک مریخ شرط‌بندی مطلوبی برای حوزه زیست‌شناسی است اما تعدادی از کارشناسان ترجیح می‌دهند قمرهای زحل و مشتری را برای یافتن حیات کنکاش کنند.

بنا بر اعلام شوستوک، دست کم پنج مورد از این قمرها می‌توانند میزبان نوعی محیط‌های دارای آب مایع باشند، گرچه در مورد تیتان این محیط گاز طبیعی است. متاسفانه بخش عمده سخت‌افزار شناسایی لازم برای انجام ماموریت‌هایی با هدف یافتن حیات روی چنین قمرهایی در حوزه فضا موجود نیست و بنابراین پیشرفت در این زمینه به دلیل بودجه اختصاصی پایین کند بوده است.

این منجم می‌نویسد: بودجه پیشنهادی برای ناسا در سال 2015 حدود 2.5 میلیارد دلار است که به حوزه علوم سیاره‌ای، فیزیک نجومی و ادامه کار روی تلسکوپ جیمز وب اختصاص داده شده و این میزان کمتر از یک هزارم بودجه کل ایالات متحده است. ما به طور یقین نمی‌دانیم که در فضا حیات وجود دارد یا خیر اما شرایط جهان نشان می‌دهد چنین ایده‌ای توجیه‌پذیر است، با این حال، سرمایه‌گذاری‌های پایین و غیرمطمئن در جستجوی حیات بسیار پایین بوده است.

به گزارش ایسنا؛ «ست شوستوک» منجم ارشد موسسه ستی (Seti) در کالیفرنیاست و مقاله وی در مجله Conversation منتشر شد.

www.dailymail.co.uk