با اعلام بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، انگلستان هم به جمع کشورهایی پیوست که قرنطینه سراسری در آن برای بار دوم اعمال میشود. پیش از این، از بین کشورهای سرزمین بریتانیا، ولز نیز اعلام قرنطینه کرده بود. قرنطینه در انگلیس قرار است به مدت چهار هفته برقرار باشد.
این در حالی است که بریتانیا امروز از رقم یک میلیون ابتلا به کووید-۱۹ از زمان شروع شیوع ویروس کرونا عبور کرد. قرار است محدودیتهای جدید در انگلیس از پنجشنبه آینده آغاز شود و تا دو دسامبر ادامه پیدا کند.
جانسون در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که «هیچ نخست وزیر مسئولی» نمیتواند آمار ترسناک را نادیده بگیرد.
طبق محدودیتهای جدید، بارها و رستورانها فقط امکان ارسال سفارشها را خواهند داشت، مشاغل غیرضروری تعطیل میشوند و افراد تنها به دلایل محدودی میتوانند از خانه خارج شوند که یکی از آنها ورزش کردن است.
برخلاف قرنطینه نخست که در بریتانیا سه ماه طول کشید، اینبار مدارس و دانشگاهها باز خواهند بود، ساخت و سازها جریان خواهد داشت و مشاغل تولیدی نیز به فعالیت خود ادامه میدهند.
ارقام رسمی اعلام شده در روز شنبه ۳۱ اکتبر، ابتلای ۲۱ هزار و ۹۱۵ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در بریتانیا را تایید کرده است. شمار قربانیان این ویروس در این کشور تاکنون ۴۶ هزار و ۵۵۵ نفر اعلام شده است که بالاترین رقم در بین کشورهای اروپایی است. روز شنبه ۳۲۶ مورد مرگ ناشی از کرونا در بریتانیا ثبت شد.
اتریش محدودیتها را بیشتر کرد
دولت اتریش روز شنبه اعلام کرد که در تلاش برای مهار موج دوم شیوع ویروس کرونا، محدودیتهای جدیدی را همراه با قوانین منع تردد اعمال میکند. طبق تصمیم دولت اتریش، رستورانها، هتلها، موسسههای فرهنگی و ورزشی تعطیل میشوند. قوانین منع تردد شبانه از ساعت هشت شب تا شش صبح اعمال میشود.
سباستین کورتس، صدراعظم اتریش در یک نشست خبری گفت: «قرنطینه دوم از سهشنبه آینده آغاز میشود و تا پایان ماه نوامبر برقرار است.»
اما در اروپا چه کشورهایی برای مقابله با موج دوم شیوع بیماری اقدام به اعمال محدودیتهای جزیی یا کلی کردهاند؟
ایرلند
ایرلند در تاریخ ۲۲ اکتبر نخستین کشور در اروپا بود که قرنطینه را بار دیگر اعمال کرد. طبق تصمیم اعلام شده، نزدیک به پنج میلیون ایرلندی به مدت شش هفته باید در خانه بمانند اما مدارس همچنان باز است. مشاغل غیر ضروری تعطیل است و ایرلندیها تنها میتوانند خانههای خود را برای ورزش در نزدیک خانه خود ترک کنند وگرنه جریمه میشوند.
ولز
بیش از سه میلیون از شهروندان ولز در ۲۳ اکتبر تا حداقل ۹ نوامبر باید در قرنطینه باشند. اما برخلاف قرنطینه بهار گذشته مدارس همچنان باز است.
فرانسه
فرانسه از ساعت ۱۲ نیمه شب جمعه ۳۰ اکتبر بار دیگر به قرنطینه سراسری رفت.
این قرنطینه باید دستکم تا اول دسامبر ادامه داشته باشد با این حال مهدکودکها و مدارس با رعایت پروتکلهای بهداشتی باز خواهند ماند. شهروندان فرانسوی غیر از خرید مایحتاج تنها میتوانند روزانه یک ساعت تا شعاع یک کیلومتری از خانه خود برای هواخوری خارج شوند. دورکاری در حال تبدیل شدن به یک قانون است اما کار در محل نیز میتواند ادامه پیدا کند.
مشاغل غیر ضروری، سینماها و سالنها تئاتر نیز بار دیگر تعطیل شدند.
بلژیک
الکساندر دکرو، نخست وزیر بلژیک روز گذشته اعلام کرد قرنطینه سراسری دوم در این کشور از روز دوشنبه دوم نوامبر (۱۲ آبان) اجرا میشود که طبق آن بخشهای تجاری غیر ضروری در کشور تعطیل شده و کارکنان بخشهای دولتی و خصوصی حتی الامکان مشمول دورکاری خواهند بود. قرار است تعطیلات جاری مدارس در این کشور نیز سه روز تمدید شده و تا ۱۵ نوامبر (۲۵ آبان) ادامه خواهد یافت.
یونان
مقامات یونانی روز شنبه اعلام کردند که قرنطینه جزیی، از روز سهشنبه آینده در این کشور اجرایی میشود که طبق آن قوانین منع تردد شبانه از ۱۲ شب تا ۵ صبح اعمال خواهد شد. بارها و رستورانها به مدت دستکم یک ماه تعطیل میشوند. سالنهای ورزشی نیز اجازه فعالیت نخواهند داشت. با این حال مدارس و فروشگاههای خرده فروشی باز خواهند ماند.
آلمان
آلمان نیز بدون اینکه قرنطینه کلی را اجرایی کند اقدام به اعمال محدودیتهای دیگر کرده است.
به شهروندان توصیه شده است که از سفرهای غیرضروری خودداری کنند و اقامت گردشگران در هتل از روز دوشنبه ممنوع است. رستورانها، بارها، سالنهای ورزشی، فرهنگی و تفریحی تعطیل خواهند بود.
با این وجود مدارس با قوانین سختگیرانه باز خواهند ماند.
اسپانیا
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در سراسر این کشور از نظر بهداشتی وضعیت اضطراری اعلام کرده است. شرایط اضطراری قرار است بیش از شش هفته ادامه یابد. دولت اسپانیا همچنین منع مقررات رفت و آمد شبانه در سراسر این کشور به استثنای جزایر قناری را به اجرا گذاشته است.
یورونیوز نوشت؛ مقررات منع رفت و آمد شبانه در اسپانیا هر شب از ساعت ۲۳ تا شش صبح اجرا خواهد شد.