یک منبع مطلع گفت دادسرای شهر اندیمشک در ادامه احضار کارگران معترض مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، علی نجاتی، یکی از کارگران اخراج شده و عضو هیئت مدیره سندیکا را نیز برای گذراندن شش ماه حبس احضار کرده است.
یک فعال کارگری که نخواست نامش فاش شود، روز بیستم شهریور گفت علی نجاتی پس از دریافت احضاریه گفته است به دلیل آن که حکم صادر شده را غیرقانونی میداند، خود را به زندان معرفی نخواهد کرد.
منبع مطلع همچنین زندانی کردن علی نجاتی را به دلیل ابتلا به بیماری قلبی و سابقه عمل جراحی، خطرناک توصیف کرد و گفت: «غیر از غیرقانونی بودن حکم که به دلیل فعالیت سندیکایی قانونی بوده، آقای نجاتی وضعیت جسمیاش هم به هیچ وجه ایجاب نمیکند که ایشان به زندان برگردد، چون سابقه بیماری قلبی و عمل جراحی سنگین قلبی دارد و دارو مصرف میکند و در این شرایط بازگشتش به زندان ممکن است واقعا خطرناک باشد.»
علی نجاتی، ۵۵ ساله و عضو هیئت مدیره «سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه» به دلیل فعالیتهایش در دفاع از حقوق کارگران این مجتمع از کار اخراج شده و تا کنون بارها نیز احضار و بازداشت شده و پروندههای متعددی دارد. «ارتباط با فعالان خارج از کشور، برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و برگزاری جلسات هفتگی سندیکای هفت تپه» از مهمترین اتهامات این فعال کارگری عنوان شده است.
این فعال کارگری که در سال ۱۳۹۰ به اتهام فعالیتهای صنفی، یک سال را در زندان فجر دزفول گذرانده، است، پس از آزادی و اخراج از محل کار نیز در سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۴ بازداشت شده است که پس از آزادی با قرار کفالت، همچنان پروندههای آن مفتوح است. علی نجاتی سال ۱۳۹۴ نیز با مراجعه نیروهای امنیتی اطلاعات سپاه به خانهاش بازداشت شد و پس از گذراندن سه ماه در بازداشتگاه سپاه و سپس زندان کارون اهواز، به قید وثیقه آزاد شد.
فعال کارگری که با کمپین گفتگو کرد، اعتراضات اخیر کارگران نیشکر هفت تپه در اعتراض به نگرفتن حقوق را، یکی از دلایل احضار علی نجاتی عنوان کرد: «آقای نجاتی مدتها است اخراج شده و واقعا درگیر زندگی اش بوده ولی اجرای حکم ایشان برای ترساندن بقیه کارگران است که اعتراض میکنند و حقوق خودشان را میخواهند، چون علاوه بر آقای نجاتی، حدود شصت نفر از کارگران نیشکر هفت تپه الان در دادگاههای خوزستان پرونده باز دارند، ولی تنها کسی که حکمش قطعی است آقای نجاتی است.»
اعتراضات مرداد ماه کارگران نیشکر هفت تپه که در اعتراض به سه ماه حقوق معوقه کارگران برگزار شد، با بازداشت ۱۵ و احضار ۵۳ تن از کارگران معترض به دادگاه و دادن بخشی از حقوق معوقه از سوی کارفرما پایان یافت.
فعال کارگری گفت علیرغم وعدههای کارفرما، تعداد زیادی از کارگران نیشکر هفت تپه هنوز یک تا سه ماه حقوق خود را دریافت نکردهاند و کارفرما پس از پایان اعتراضات گفته است کارگران ناراضی استعفا دهند: « وقتی کارگران اعتراض کردند همه نهادهای امنیتی به کمک کارفرما آمدند و بازداشت کردند و احضار کردند، کارفرما هم بخشی از حقوق تعداد کمی را داد، ولی اعتراضات که خوابید مدیر شرکت خیلی از موضع قدرت اعلام کرد هرکس شرایط موجود را نمیتواند تحمل کند استعفا بدهد و از شرکت برود.»
این فعال کارگری بازداشت و احضار کارگران معترض را به معنای «ایستادن دولت و قوه قضائیه در سمت کارفرما» توصیف کرد و گفت: «کارگران مزد زحمتشان را نگرفتهاند و اعتراض کردهاند، چرا دولت کارفرما را وادار نمیکند حقوق کارگران را بدهد و به جایش کارگر تجمع کننده را بازداشت میکند؟ چرا قوه قضائیه برای کارفرمای متخلفی که حقوق کارگرش را بر خلاف قانون کار نداده پرونده تشکیل نمیدهد ولی کارگرانی که حقوقشان را میخواهند بازداشت میکند، این یعنی دولت و قوه قضائیه تنها سمت کارگران نیست، بیطرف هم نیست، سمت کارفرما و سرمایهدار است»
به کزارش خبرنامه ملی ایرانیان به نقل از کمپین حقوق بشر در ایران؛ مجتمع کشت و صنعت هفت تپه که شکر و مواد قندی تولید میکند، در شهرستان شوش در استان خوزستان واقع شده و بین چهارهزار تا هفت هزار کارگر در آن کار میکند. رهبران و اعضای سندیکای کارگران شرکت هفت تپه که تشکلی مستقل و غیردولتی است، در سالهای گذشته بارها به دلیل پیگیری حقوق کارگران با احضار، بازداشت و زندان روبرو شدهاند.