احتمال چرخش سیاست خارجی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی در ریاست جمهوری ترامپ

0
282

انتخاب دونالد ترامپ به سمت رییس جمهوری آمریکا، احتمال چرخش سیاست خارجی این کشور به ویژه در قبال جمهوری اسلامی  را تقویت کرده است. سیاست آتی آمریکا در رویکرد با ایران در نشستی در مجلس نمایندگان آمریکا به بحث گذارده شد.

در این نشست دو نماینده ارشد جمهوریخواه و دموکرات بر لزوم تقویت فشار بر جمهوری اسلامی  از سوی دولت آینده آمریکا به منظور محدود کردن فعالیت‌های حمایت از تروریسم، برنامه موشک‌های بالستیک و نقض حقوق بشر در ایران تاکید داشتند.

شرکت کنندگان در بحث آینده سیاست آمریکا در مورد جمهوری اسلامی معتقد بودند که دونالد ترامپ، رییس جمهوری منتخب آمریکا، رویکردی قاطع و سخت در قبال ایران اتخاذ خواهد کرد ولی همزمان حفظ و اعمال سخت توافق هسته ای با جمهوری اسلامی را به سود آمریکا توصیف کردند.

ایلینا راس لتینن رییس جمهوریخواه کمیته فرعی مجلس در امور خاورمیانه گفت ما هراسی از ادعاهای جمهوری اسلامی مبنی بر رها کردن توافق هسته‌ای نداریم و می‌دانیم که کنگره آینده فرصت بهتری برای اعمال سخت تر، و گسترش تحریمها علیه جمهوری اسلامی را دارد.

او سپس اضافه کرد: «شما می‌توانید مطمئن باشید که در کنگره آینده ما اهمیت و اولویت بالایی برای دقت در مورد شرکت‌ها وآن‌هایی که در پی معامله با جمهوری اسلامی هستند قائل خواهیم شد و پیام ما به آنها این است که درهای جمهوری اسلامی به روی معامله باز نیست و در مورد عواقب و خطرات معامله با بزرگترین حامی تروریسم جهان هشیار باشند.»

خانم لتینن این چنین پیش بینی کرد: «ما یک رییس جمهوری جدید، رییس جمهوری منتخب ترامپ را داریم که وقتی پای جمهوری اسلامی در میان باشد بسیار سخت و محکم است. او قوانینی را که کنگره در این ارتباط تصویب کرده اعمال خواهد کرد. دولت اوباما در این مورد بسیار ضعیف عمل کرده و هرکاری را برای نادیده گرفتن تحریم‌ها انجام داده است. کنگره می‌خواهد ما در مورد ایران قوی عمل کنیم چون آینده و امنیت ما با آن ارتباط دارد.»

الیوت انگل، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان می‌گوید هیچ توهمی در مورد نیات تهران وجود ندارد و تاکید می‌کند باید بر وادار کردن جمهوری اسلامی به انجام تعهداتش تمرکز کنیم.

آقای انگل در مورد مقامات جمهوری اسلامی چنین ابراز نظر کرد: «به تصور من حسن روحانی یک میانه رو نیست و او هم یک تندرو است. میانه روها اجازه شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی را ندارند و همه آنها را حذف می‌کنند. هیچ گونه آزادی و دمکراسی در جمهوری اسلامی وجود ندارد، و کسی هم جز تندروها در رژیم جمهوری اسلامی وجود ندارد.»

مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی «بنیاد دفاع از دمکراسی ها» از اندیشکده های دست راستی مخالف برجام در واشنگتن نیز گفت در مورد سیاست دونالد ترامپ در مورد ایران ابهام وجود دارد ولی به نظر وی رژیم جمهوری اسلامی باید در این مورد بسیار نگران باشد.

آقای دوبوویتز چنین گفت: «توصیه من گسترش عمده تحریمها علیه افرادی است که با بیرحمی به نقض حقوق بشر و سرکوب مردم ایران ادامه میدهند. هیچ تحریم عمده ای از تاریخ انتخاب حسن روحانی از سوی آمریکا علیه نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی اعمال نشده. برای هدف قرار دادن مسولان کیفری و اطلاعاتی و سپاه و رهبری در رژیم جمهوری اسلامی راه‌هایی وجود دارد که باید استفاده شود.»

مارک دوبوویتز همچنین توصیه کرد دولت آینده آمریکا و کنگره طرحهای هدفمندی را که جمهوریخواهان کنگره برای تحریم افراد و نهادهای حامی برنامه موشک بالستیک جمهوری اسلامی آماده کرده اند، تصویب کرده و قویا به مورد اجرا بگذارند.

به گزارش صدای آمریکا؛ او در ادامه برشمردن توصیه های خود افزود: «مورد دیگر دسترسی جمهوری اسلامی به استفاده از دلار آمریکا در معاملات است. دولت کنونی تایید کرده است جمهوری اسلامی نباید اجازه دسترسی و استفاده از دلار در سیستم مالی آمریکا را داشته باشد. متاسفانه دستورالعملی که اخیرا توسط وزارت خزانه داری آمریکا صادر شد، عملا به جمهوری اسلامی اجازه استفاده از دلار در سیستم های مالی خارج از آمریکا را می دهد و بنظر من باید این مجوز بیدرنگ متوقف شود.»

آقای دوبوویتز همچنین معتقد است که سپاه پاسداران جمهوری اسلامی و صدها شرکت و نهادهای تحت کنترل آن باید از سوی وزارت خزانه داری آمریکا به عنوان سازمان تروریستی شناسایی شوند.