اتحادیه عرب حزب‌الله لبنان را گروه تروریستی اعلام کرد

0
279

وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب با صدور قطعنامه‌ای حزب‌الله لبنان را “گروهی تروریستی” اعلام کردند. لبنان و عراق با این موضعگیری مخالفت کردند. در اتحادیه کشورهای عربی ۲۲ کشور عضویت دارند.

بعد از “شورای همکاری خلیج فارس” که حزب‌الله لبنان را یک گروه “تروریستی” اعلام کرد، اکنون نوبت به اتحادیه عرب رسیده است. وزرای خارجه این اتحادیه در یکصد‌ و چهل‌وپنجمین نشست خود جمعه (۲۱ اسفند / ۱۱ مارس) در قاهره، حزب‌الله را یک گروه “تروریستی” اعلام کردند.

ایران از حزب‌الله لبنان حمایت می‌کند. “واس” خبرگزاری رسمی عربستان یک روز پیش از نشست اتحادیه عرب گزارش داده بود که یک کمیته چهارجانبه عربی (عربستان، مصر، بحرین و امارات متحده عربی) مسئول پیگیری تحولات بحران با ایران شده و بر انجام اقداماتی برای مقابله با “سیاست های خصمانه ایران علیه کشورهای منطقه و دخالت‌های ایران ” توافق کرده است.

در نشست قاهره تمامی کشورهای عضو اتحادیه عرب به جز لبنان و عراق از تصمیم اتحادیه عرب مبنی بر شناخته شدن حزب‌الله لبنان به عنوان گروه تروریستی حمایت کردند. این اتحادیه عضویت سوریه را از نوامبر ۲۰۱۱ به حالت تعلیق درآورده بود.

دفاع وزیر خارجه عراق از حزب‌الله و حشد شعبی

ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق در سخنرانی خود در نشست اتحادیه عرب از تصمیم شورای همکاری خلیج فارس در به رسمیت شناختن حزب‌الله به عنوان یک گروه تروریستی انتقاد کرد و گفت: «کسانی که حزب الله و حشد شعبی (نیروهای شبه نظامی شیعی در عراق) را متهم به تروریستی بودن میکنند، خود تروریست هستند.»

شبکه تلویزیونی العربیه که به مواضع عربستان نزدیک است، گزارش داد: «وزیر خارجه عراق، اتهام حزب‌الله لبنان به تروریسم را رد کرد و آن را “حزبی عربی” توصیف نمود. جعفری در سخنرانی خود تاکید کرد که حزب‌الله و نیروهای بسیج مردمی عراق، آبروی عرب‌ها را حفظ کرده‌اند.»

به نوشته العربیه اعضای هیئت عربستان سعودی حاضر در نشست اتحادیه عرب پس از شنیدن سخنان جعفری و دفاع او از حزب‌الله لبنان و سید حسن نصرالله در اعتراض به این اظهارات محل نشست را موقتا ترک کردند و پس از سخنرانی جعفری به جلسه بازگشتند.

اخیرا عربستان اعلام کرد که کمک‌های نظامی و امنیتی خود را به لبنان قطع می‌کند. قرار بود که عربستان نزدیک سه میلیارد دلار به ارتش و حدود یک میلیارد دلار به سازمان امنیت لبنان کمک کند. تصمیم عربستان پس از آن صورت گرفت که وزیر خارجه لبنان از قطعنامه‌ای که در پایان نشست وزرای خارجه کشورهای عربی علیه ایران و در حمایت از عربستان صادر شده بود، حمایت نکرد.

اختلافات عربستان با حزب‌الله بویژه با دخالت این گروه در جنگ داخلی سوریه و حمایت این گروه از بشار اسد شدت‌ پیدا کرده است. حزب‌الله تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. بسیاری از کشورهای عربی نگران اعمال نفوذ ایران از طریق حزب‌الله و گروههای مشابه آن هستند.

به گزارش دویچه وله؛ علاوه بر شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب، آمریکا، کانادا، اتحادیه اروپا نیز حزب‌الله را در فهرست گروه‌های تروریستی طبقه‌بندی کرده‌اند.