اتحادیه اروپا اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی را بررسی می‌کند

0
530

اتحادیه اروپا در نظر دارد “به دلیل حضور موثر ایران در جنگ سوریه و برنامه‌های موشکی این کشور” تحریم‌های سخت‌تری را علیه جمهوری اسلامی وضع کند. این طرح در نشست وزیران خارجه این اتحادیه در نیمه آوریل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ۲۸ مارس  در بروکسل طرح پیشنهادی در باره وضع تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی را مورد بحث قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، طرح اعمال تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی از سوی کشورهای آلمان، فرانسه، بریتانیا پیشنهاد شده است. رویترز این خبر را با استناد به مدارکی که در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته منتشر کرده است.

این خبرگزاری می‌افزاید، پیشنهاد طرح تحریم‌های سخت‌تر علیه جمهوری اسلامی به دلیل “برنامه‌های موشکی بالستیک جمهوری اسلامی و حضور موثر این کشور در جنگ سوریه” مطرح شده است.

قرار است طرح اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی در نشست ماه آوریل وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا بررسی شود اما برای تصویب چنین طرحی موافقت نمایندگان همه ۲۸ کشور عضو این اتحادیه ضروری است.

طرح پیشنهادی کشورهای عضو اتحادیه اروپا گامی در جهت یافتن راهکاری دیپلماتیک برای نجات قرارداد اتمی پنج به علاوه یک میان ایران و کشورهای غربی موسوم به “برجام” است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تهدید کرده است که کشورش احتمالا از توافق برجام خارج خواهد شد.

زمان بعدی برای تعلیق تحریم‌های ایران از سوی آمریکا حدود یک ماه و نیم دیگر، در ۱۲ ماه مه تعیین شده است. آمریکا گفته است اگر “ایرادهای وحشتناک برجام” رفع نشود این کشور از این توافقنامه بیرون خواهد رفت.

پیش از این هفته‌نامه اشپیگل در شماره ۲۰ ژانویه خود به نقل از محافل دیپلماتیک در بروکسل فاش کرده بود که  آلمان، فرانسه و بریتانیا در پی وضع تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی هستند.

اشپیگل در گزارش خود نوشته بود که اتحادیه اروپا می‌خواهد به هر قیمتی توافقنامه برجام را که در سال ۲۰۱۵ از سوی گروه ۵+۱ و جمهوری اسلامی به امضا رسیده حفظ کند.

زیگمار گابریل، وزیر خارجه پیشین آلمان در آخرین نشست خود با فدریکا موگرینی و همتایان بریتانیایی و فرانسوی‌اش گفته بود: «اگر غرب تنها توافقنامه اتمی که بخوبی عمل می‌کند را لغو کند، آنگاه علائم ناخوشایندی بطور مثال برای کره شمالی ارسال کرده است».

رئیس جمهور آمریکا به شرکای اروپایی تا اواسط ماه مه ۲۰۱۸ فرصت داده است تا “نواقص فاجعه‌بار” این توافق‌نامه را رفع کنند.

به گزارش دویچه وله؛ از دید دیپلمات‌های اروپایی قرارداد برجام به دلیل اهمیت بسیار زیاد سیاسی آن باید حفظ شود. اتحادیه اروپا بر این نظر است که اختلافات دیگر با جمهوری اسلامی باید در سطوح دیگری مورد بحث قرار گیرند و حل و فصل شوند.