در حالی که نمایندگان جمهوری اسلامی و گروه 1+5 در حال گفتگو در دور جدید مذاکرات اتمی در ژنو هستند؛ یکی از بزرگترین چالش هائی که همه افکار حسن روحانی رئیس جمهوری رژیم آخوندی را به خودش معطوف می کند؛ چگونگی غلبه نمودن او و دولت یازدهم، بر فشارهای تندروهائی است که در واشنگتن و تهران، مواضع منفی و غیر موافقی با موضوعات مورد گفتگو در این دور از مذاکرات هسته ای را دارند. گوئی مطرح شدن هر نظری در این نشست، اگر با هدفهای آنها تطابقی نداشته باشد؛ به شدت مورد انتقاد این تندروها و سرسختی بیشتر ایشان در مواضعی که از آن دفاع می کنند خواهند بود!
حدود یک دهه از بن بست ایجاد شده بر سر توافقات میان دو طرف مذاکره کننده، از آغاز این گفتگوها تا کنون می گذرد؛ اما طرفین مذاکره کننده، همچنان مرغ شان یک پا دارد و نمی توانند نسبت به خواسته های آن سوی دیگر انعطافی از خودشان نشان بدهند. آسوشیوتدپرس می گوید، به نظر می رسد که حکومت اسلامی در ایران، تمایل بیشتری به دادن امتیاز به مخالفان فعالیت های اتمی خودش دارد؛ زیرا محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه رژیم، در جریان ملاقات و دیدار با همتای فرانسوی خودش، به یک شبکه تلویزیونی در فرانسه گفته، امکان رسیدن به توافق در مذاکرات ژنو وجود دارد. حسن روحانی هم گفته، ممکن است برنامه فعالیت های اتمی خودشان را، در مقابل کاهش یافتن تحریم های اقتصادی علیه ایران تعدیل کنند!
با این حال، جریانهای تندرو در آمریکا و ایران، می خواهند که نخست خواسته های ایشان عملی بشوند؛ سپس دیدگاههای طرفین حاضر در جریان مذاکره مورد توجه قرار بگیرند. تندروهای حکومت اسلامی، که در ایران در حال گذاشتن چوب لای چرخ پیشرفت نمودن مذاکرات به سوی یک نتیجه مثبت می باشند؛ این تندروها می خواهند، در برابر روند کند شدن برنامه غنی سازی، کاهش بسیار عمده ای در تحریمهائی که هم اکنون بر اقتصاد کشور تحمیل شده اند به وجود بیایند؛ حال آنکه بعضی از قانونگزاران تندروی آمریکائی نیز مایل هستند؛ که در صورت کاهش یافتن تحریمها، فعالیت های غنی سازی اورانیوم، و برنامه هسته ای در ایران کاملا متوقف بشوند!
آسوشیوتدپرس معتقد است، که در روزهای پنج شنبه هفتم، و جمعه هشتم نوامبر 2013، دو طرف مذاکره کننده در ژنو، حتی با این که تلاش می کنند تا زمینه های مشترکی با یکدیگر داشته باشند؛ اما ناگزیرند و باید که فشارهای زیادی را در این باره متحمل بشوند. این خبرگزاری به موارد بیشتر ی در رابطه اشاره ای نداشته است!
از میان تندروهای داخل کشور در رژیم آخوندی، فرماندهان سپاه پاسداران، بارها عدم خشنودی خودشان از روند کند پیشرفت در این مذاکرات را اعلام نموده اند؛ اما ظاهرا این نارضایتی ها، با سر کار آمدن روحانی تشدید هم شده اند. اخیرا که خامنه ای در یکی از سخنرانی هایش، به طور غیر مستقیم وانمود کرده، که فرصت کمی به دولت جدید به ریاست روحانی می دهد، که تا تکلیف این قضیه را هرچه زودتر روشن بکند؛ موجبات نرم شدن سپاهیان فراهم شده است!
هیأت مذاکره کننده ایرانی، به سرپرستی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه رژیم، در نظر دارند که با تأکید بر مواضع قبلی خود در این رابطه، طبق خواسته رهبر انقلاب مبنی بر سرعت بخشیدن به حاصل شدن نتیجه ای که رژیم ملاها را زیاد در فشار نگذارند عمل بکنند. اما همانگونه که در بالا بیان گردید، در نشست با 1+5 در ژنو، مخالفان فعالیت های اتمی جمهوری اسلامی هم انتظار دارند؛ که نمایندگان مذاکره کننده ازسوی حکومت اسلامی، با پیشنهاد آنها که می خواهند عملیات هسته ای در ایران به طور کامل متوقف بشوند؛ بر دشواری این مذاکرات می افزایند!
ویژه آنکه آقای آمانو رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی به خبرنگاران گفته، که هیچ جلوه ای از تعدیل فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی را نمی تواند باور داشته باشد؛ و این بدان معناست که با همه انتظاری که خامنه ای و سرکردگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از حسن روحانی دارند؛ به هیچوجه امکان به انجام رسیدن این مهم در شرایط کنونی وجود نخواهد داشت!
خاصه آنکه موضوع مذاکرات در موقعیت کنونی، به وجه قضیه ” مرغ و تخم مرغ ” ، که کدامیک اول بوده و بعد آن دیگری را به وجود آورده؛ یا اگر کدامیک نباشد آن دیگری هم نخواهد بود شده است. تندروهای آمریکائی می گویند تا رژیم اسلامی کاملا فعالیت های اتمی خودش را متوقف نکند، تحریمهای اقتصادی علیه ایشان را کاهش نخواهند داد. سران حکومت آخوندی هم شبیه همین را از آنها می خواهند. اینها نیز اعلام نموده اند، در صورتی این فعالیت ها را تعدیل می کنند؛ که تحریمها کاهش داده بشوند!
بر این اساس به راحتی می توان به این نتیجه رسید، که هر دو طرف این ماجرا، از دو سوی مقابل همدیگر، یک مقصد و هدف را در نظر دارند و در حال طی نمودن آن هستند. آرمان گروه 1+5، بخصوص آمریکائی ها طول کشیدن به نتیجه رسیدن مذاکرات مورد نظر است؛ دولتمردان رژیم آخوندی هم بر این هستند، که تا وقت بیشتری برای خودشان تدارک ببینند؛ که ضمن آن بتوانند دیدگاههای حکومت شان در امر این فعالیت ها را به کرسی بنشانند!
تا وقتی که درب ورود به یک نتیجه منطقی در این مذاکرات، بر این پاشنه بچرخد؛ نه فقط همه ساکنان گیتی، بلکه هیچ تحلیلگر و فعال سیاسی هم نباید چشم انتظارفروکش نمودن بحران اتمی در ایران باشند. طولانی تر شدن این مذاکرات، و به دست آوردن نتیجه ای که رضایت هر دو گروه را بتواند تأمین نماید؛ صدها زیان جبران ناپذیر برای جامعه جهانی به بار می آورد. اما زیانبارتر، خطر بزرگی است که ملت و مملکت ایران را به طور خیلی جدی تهدید می کند؛ عدم موجود بودن امنیت جانی برای مردم ایران در داخل کشور است!
چرا که از نظر برخی از صاحبنظران در این ارتباط، اهریمنان حکومت آخوندی، به گونه بسیار بی رویه و خطرآفرین در جای جای میهن ما، در تأسیسات پراکنده در همه جای سرزمین ما( که فقط تعدادی از آنها در آمار آژانس بین المللی انرژی هسته ای ثبت شده اند) می باشند؛ با چنین موقعیت وخیمی، هیچ تردیدی باقی نخواهد ماند، که در صورت بروز اشتباهی در این سایتهای اتمی فعال در کشورمان، باز هم مردم بی پناه سرزمین ما آماج تیر بلای اتمی شدن جمهوری اسلامی قرار خواهند گرفت؛ و جان ارزشمند شان را در راه جاه طلبی ها و کشورگشائی آخوندها، و صدور انقلاب شوم اسلامی از دست خواهند داد!
خزان 2572 آریائی هلند
محترم مومنی روحی