نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو با انتشار بیانیه ای نسبت به خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل ابراز خرسندی کرد و “از رئیس جمهوری، وزیر امور خارجه و نمایندۀ آمریکا در سازمان ملل به خاطر “این تصمیم جسورانه” تشکر نمود. در این بیانیه، نخست وزیر اسرائیل شورای حقوق بشر سازمان ملل را به ریاکاری متهم کرد و گفت که سالهاست این شورا وظیفۀ اصلیاش، یعنی دفاع از حقوق بشر، را فراموش کرده و به ابزار خصومت علیه اسرائیل بدل شده است.
دولت ایالات متحد آمریکا با همین استدلال، دیروز سه شنبه نوزدهم ژوئن خروج خود را از شورای حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد. نیکی هیلی، نمایندۀ آمریکا در سازمان ملل که این خبر را در حضور وزیر امور خارجۀ آمریکا، مایک پمپئو، اعلام نمود، گفت : “آمریکا نمی تواند عضو شورای ریاکاری باشد که منافع صرف خود را دنبال می کند و حقوق بشر را مضحکه کرده است.”
نمایندۀ آمریکا در سازمان ملل شورای حقوق بشر سازمان ملل را به “فاضلاب” تشریح کرد و گفت که “این شورا مدت مدیدی است که از عاملان نقض حقوق بشر حمایت می کند.”
در این حال، نیکی هیلی همانند وزیر امور خارجۀ آمریکا، مایک پمپئو، تأکید کرد که کشورش از حقوق بشر در جهان دفاع می کند، هر چند از نگاه ناظران، خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل نشانگر بیاعتمادی این کشور نسبت به نهادهای بین المللی چندجانبه است.
خروج آمریکا از این شورا همزمان است با انتقادهای کمیسر حقوق بشر سازمان ملل از سیاست “غیرقابل قبول و بیرحمانۀ” مقامات آمریکایی که کودکان را از والدین مهاجرشان در مرزهای مکزیک جدا می کنند.
مایک پمپئو و نیکی هیلی معتقدند که خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل بی ارتباط با تلاش های نافرجام واشنگتن برای اصلاح ساختاری این شورا نبوده است. مایک پمپئو در سخنانش تصریح کرد که شورای حقوق بشر سازمان ملل از زمان تأسیساش در سال ۲٠٠۶ تا امروز بیش از همه علیه اسرائیل قطعنامه تصویب کرده است.
یکی از مطالبات دولت آمریکا این بوده که اخراج دولت های ناقض حقوق بشر از شورای حقوق بشر سازمان ملل با اکثریت سادۀ آرا صورت بپذیرد. در حال حاضر این تصمیم بر اساس آرای دو سوم اعضای این شورا صورت میگیرد. واشنگتن همچنین خواستار سختگیری های بیشتر برای عضویت در این شورا شده بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ در حالی که نمایندۀ اسرائیل در سازمان ملل از خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل ابراز خشنودی کرد، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، از این تصمیم ابراز تأسف نمود. سازمان عفو بین الملل در واکنش به تصمیم آمریکا اعلام کرد : شورای حقوق بشر سازمان ملل بی نقص نیست، اما، دولت آمریکا با خروج از این شورا عمداً ضربۀ سنگینی به حقوق بشر و مبارزۀ مردمان جهان برای دستیابی به عدالت و آزادی وارد آورد.