خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت حامیان پرزیدنت ترامپ در کنگره آمریکا نگران هستند که تحریم های دولت علیه جمهوری اسلامی به اندازه کافی دشوار نباشد.
در حالی که قرار است دور دوم تحریمها علیه جمهوری اسلامی که تحت توافق هستهای در سال ۲۰۱۵ تعلیق شده بود، از ۱۳ آبان ماه دوباره برقرار شود، آسوشیتدپرس گزارش داد مشاوران ترامپ و قانونگذاران محافظهکار نگران هستند دولت به وعده خود برای اعمال «حداکثری» تحریمها با هدف فشار بر جمهوری اسلامی عمل نکند.
این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا پیش از این اعلام کرد پنجم نوامبر تحریمهای آمریکا – که بعد از برجام لغو شده بود – به طور کامل باز خواهند گشت و بعد از آن هم تحریمهای دیگری علیه جمهوری اسلامی اعمال خواهد شد.
پیش از این یک گروه سی نفره هم از مقام های پیشین آمریکایی در حوزه سیاست خارجی در نامهای که سه شنبه ۲۴ مهرماه منتشر شد، از پرزیدنت ترامپ خواسته بودند تحریمهای ماه نوامبر قطع دسترسی جمهوری اسلامی به سوئیفت (نظام بانکی بین المللی برای نقل و انتقال سریع پول بین بانکها) را نیز در بر بگیرد.
آسوشیتدپرس در گزارش خود نوشت که برخی از هواداران رئیس جمهوری آمریکا «نگران» هستند که جمهوری اسلامی با اعمال تحریمها در آبان ماه باز هم به طور کامل ارتباطش با «سوئیفت» قطع نشود و فروش نفت این کشور به صفر نرسد.
در حالی که تنها هفت روز تا اعمال مرحله دوم تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی باقی مانده است، وزارت خزانهداری ایالات متحده در آخرین بیانیه خود از تحریم حدود ۲۰ شرکت و بانک ایرانی توسط آمریکا خبر داده و مارک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در توئیتی گفت که «ایالات متحده در پیگیری کارزار فشار حداکثری برای مقابله با رفتار رژیم جمهوری اسلامی مصمم است.»
رئیس جمهوری آمریکا اردیبهشت گذشته دستور خروج آمریکا از توافق هسته ای با جمهوری اسلامی و بازگشت تحریمها را صادر کرد.
مرحله اول تحریم ها اعمال شده است و مرحله نهایی که از آبان اجرایی میشود، تحریم صادرات نفت جمهوری اسلامی را نیز در بر میگیرد.
به گزارش صدای آمریکا؛ پرزیدنت ترامپ و وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده اند که در پی توافقی هستند که دسترسی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی را برای همیشه مسدود کند و موجب توقف دخالت جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه، حمایت از تروریسم و توسعه برنامه موشکی آن شود.