ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد.
بر اساس تازهترین آمار ارائه شده از سوی منابع مطلع، بیماری کووید ۱۹ تا روز شنبه بیست و سوم مه ۲۰۲۰ جان بیش از ۳۴۰ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته و بیش از ۵ میلیون و سیصد هزار نفر را مبتلا کرده است.
ویروس کرونا هم اکنون در کشورهای آمریکای جنوبی به خصوص برزیل، پرو و شیلی در حال پیشروی است.
آمریکای لاتین کانون جدید شیوع ویروس
سازمان جهانی بهداشت با توجه شمار روز افزون موارد ابتلا به بیماری کووید ۱۹، آمریکای لاتین را به عنوان کانون جدید همهگیری ویروس کرونا معرفی کرده است.
پرو پس از برزیل دومین کشور آمریکای لاتین است که ویروس کرونا به شکلی پرشتاب در آن رو به گسترش است. اغلب بیمارستانهای شهر لیما، پایتخت پرو در آستانه تکمیل ظرفیت قرار گرفته و دولت اعلام کرده که برای کنترل و مهار بحران جاری مقررات قرنطینه را تا پایان ماه آینده میلادی تمدید میکند.
در شیلی طی بیست و چهار ساعت گذشته شمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ بیش از ۲۹ درصد افزایش یافته و قرنطینه عمومی بسیاری از شهروندان را به خصوص در محلههای فقیرنشین از نظر تامین غذا و مایحتاج زندگی مستاصل کرده است.
نقطه اوج شیوع ویروس کرونا در آمریکای لاتین اما در کشور برزیل است که بیش از ۳۳۰ هزار شهروند را مبتلا کرده است.
برزیل دومین کشور آلوده به ویروس
بر اساس آماری که مقامات رسمی برزیل روز جمعه در اختیار خبرنگاران قرار دادند تاکنون ۳۳۰ هزار و ۸۹۰ شهروند این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
از سوی دیگر به گفته مقامات بهداشتی برزیل با افزایش ۱۰۰۱ موردی مرگ و میر، شمار جانباختگان ویروس کرونا در این کشور به ۲۱ هزار و ۴۸ نفر افزایش مییابد.
با توجه به افزایش پر شتاب شمار مبتلایان به ویروس در برزیل این کشور هم اکنون از حیث ثبت موارد ابتلا به کرونا پس از ایالات متحده آمریکا در مکان دوم جای دارد.
اروپا و تداوم گشایشها
اغلب کشورهای اروپایی به مسیر در پیش گرفته شده برای کاهش محدودیتها ادامه میدهند به نحوی که برخی از بحران زده ترین کشورهای قاره سبز از حیث ابتلا به ویروس و شمار مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ همچون ایتالیا و اسپانیا به تدریج خود را برای میزبانی از جهانگردان خارجی آماده می کنند.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا روز شنبه اعلام کرد که کشورش از ماه ژوئیه پذیرای توریستهای خارجی است و مسابقات فوتبال باشگاهی در این کشور موسوم به لالیگا نیز از روز هشتم ژوئن از سر گرفته میشود.
برخی مقرارات قرنطینه نظیر ممنوعیت صرف غذا در محیط باز و اجتماع بیش از ده نفر در دو شهر مادرید، پایتخت و بارسلون نیز قرار است از روز دوشنبه برداشته شود.
در بریتانیا مهمترین خبر به دردسر تازهای مربوط میشود که مشاور ارشد بوریس جانسون برای نخست وزیر این کشور فراهم کرده است.
دومینیک کامینگز، مسئول امور راهبری ساختمان شماره ۱۰ خیابان داونینگ که از وی به عنوان دست راست نخست وزیر بریتانیا نام میبرند در حالی که خود نشانههای ابتلا به ویروس کرونا را داشته مقرارت قرنطینه را نادیده گرفته و برای دیدن والدینش مسافتی ۴۰۰ کیلومتری را پیموده است.
بوریس جانسون هم اکنون به دلیل تخلف این فرد مورد اعتماد کابینهاش تحت فشار شدید مخالفان دولت قرار دارد. گفتنی است که در بریتانیا شمار جان باختگان ویروس کرونا از مرز ۳۶ هزار نفر عبور کرده است.
دولت بریتانیا همچنین اعلام کرده است که مسافران خارجی که از هشتم ژوئن پا به این کشور بگذارند را به مدت دو هفته در قرنطینه قرار میدهد.
روسیه اما هم اکنون فراگیرترین نقطه از خاک اروپا از حیث ابتلا به ویروس کرونا است. مقامات دولتی در روسیه اعلام کردند که طی بیست و چهار ساعت گذشته بیش از ۹ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس را شناسایی کردهاند.
شمار قربانیان ویروس کرونا در روسیه نیز طی دوره زمانی مشابه با افزایش ۱۳۹ موردی به ۳ هزار و ۳۸۸ نفر افزایش یافته است.
تلاش آمریکا برای حرکت به سوی بازگشایی بیشتر
در حالی که شمار قربانیان ویروس کرونا طی روزهای گذشته روندی ثابت را طی میکند مقامات دولتی در این کشور تلاش زیادی به خرج میهند تا محدودیتهای هر چه زودتر برداشته شود.
منابع رسمی در ایالات متحده روز جمعه از افزایش ۱۲۶۰ موردی مرگ جدید ناشی از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ طی بیست و چهار ساعت گذشته خبر دادند.
برغم تداوم آمار بالای قربانیان روزانه ویروس حدود پنجاه ایالت این کشور تحت فشار دولت به کاهش تدریجی محدودیتها و خروج از قرنطینه روی آوردهاند.
ویروس کرونا تاکنون بیش از یک میلیون وششصد هزار نفر را در ایالات متحده آمریکا آلوده کرده و جان بیش از ۹۷ هزار نفر را گرفته است.
ادامه بازگشاییها در ایران
ایران در ادامه کاهش مقررات قرنطینه و رفع محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا همزمان با عید فطر از روز یکشنبه به تدریج اماکن مذهبی و مکانهای فرهنگی را بازگشایی میکند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران همچنین از بازگشایی موزهها و اماکن تاریخی به مناسبت تعطیلیهای عید فطر خبر داده است.
مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز از برگزاری نماز عید فطر در ۲ هزار بقعه متبرکه وامامزاده کشور با رعایت پروتکلهای بهداشتی خبر داده و تاکید کرده که حضور در صحنهای اماکن زیارتی بعد از عید فطر بلامانع خواهد بود.
از سوی دیگر بنا به اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، رستوران ها و سلف سرویس ها بعد از عید سعید فطر یعنی روز دوشنبه ( پنج خرداد) می توانند فعالیت خود را آغاز کنند.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز شنبه از شناسایی ۱۸۶۹ بیمار جدید و مرگ ۵۹ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی بیست و چهار ساعت گذشته خبر داد.
افغانستان و سیر صعودی مبتلایان
وزارت صحه عامه در افغانستان روز شنبه اعلام کرد که ۷۸۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور شناسایی و ثبت شده است. بر اساس این گزارش با آمار جدید ارائه شده شمار کلی مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان به ۹۹۸ نفر افزایش مییابد.
یورونیوز گزارش داد؛ بیماری کووید ۱۹ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا همچنین طی دوره زمانی یاد شده ۱۱ قربانی جدید در افغانستان گرفته که با این احتساب شمار جان باختگان ویروس کرونا در این کشور به ۲۱۶ میرسد.